Ίλον Μασκ: Κάνει την ίδια ερώτηση σε κάθε συνέντευξη για δουλειά για να εντοπίσει ποιος λέει ψέματα

Επιμέλεια: Newsroom
Ίλον Μασκ: Κάνει την ίδια ερώτηση σε κάθε συνέντευξη για δουλειά για να εντοπίσει ποιος λέει ψέματα
Ο Ίλον Μασκ αποκάλυψε πρόσφατα ποια ερώτηση κάνει πάντα στους υποψήφιους για εργασία, η οποία δοκιμάζει την αξιοπιστία τους και την ειλικρίνεια τους.

Ο Ιλον Μασκ έχει πολλές επιτυχημένες εταιρείες στο ενεργητικό του και πρόσφατα κατέκτησε τη θέση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο .

Ωστόσο, ο άνθρωπος που βοήθησε να δημιουργηθούν οι Paypal, Tesla και SpaceX φέρεται να έχει μια συγκεκριμένη ερώτηση που κάνει πάντα όταν παίρνει συνεντεύξεις από πιθανούς υπαλλήλους.

Ο Μασκ εξήγησε ότι δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στην ικανότητα ενός ατόμου, ακόμα και αν αποτύχει στις συνεντεύξεις και τα τεστ που θα υποβληθεί. Ο ίδιος έχει πει στο παρελθόν ότι για να δουλέψει κανείς για την Tesla δεν χρειάζεται πτυχίο πανεπιστημίου, ούτε καν απολυτήριο γυμνασίου.

Αντίθετα, αναζητά στοιχεία «εξαιρετικής ικανότητας» σε εκείνους τους λίγους που κατάφεραν να φτάσουν σε μια συνέντευξη μαζί του.

Μάλιστα, ο Μασκ σημείωσε ότι μπορεί να εντοπίσει εύκολα τη διαφορά μεταξύ κάποιου που είναι πραγματικά καλός στη δουλειά του και κάποιου άλλου που απλώς καυχιέται; Πως το κάνει; Τους θέτει μια πολύ απλή ερώτηση.

Ο δισεκατομμυριούχος είπε στη Σύνοδο Κορυφής της Παγκόσμιας Κυβέρνησης το 2017 ότι κάνει σε κάθε υποψήφιο την ίδια ερώτηση: «Πείτε μου μερικά από τα πιο δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίσατε στη δουλειά και πώς τα λύσατε».

Ο λόγος, εξήγησε, είναι «οι άνθρωποι που πραγματικά έλυσαν το πρόβλημα ξέρουν ακριβώς πώς το έλυσαν. Ξέρουν και μπορούν να περιγράψουν τις μικρές λεπτομέρειες».

Από την άλλη, αυτοί που λένε ψέματα στο βιογραφικό, μπλοκάρουν και αποτυγχάνουν να απαντήσουν ολοκληρωμένα.