Netflix: Ο λόγος που η «νονά της κοκαΐνης» Griselda κέρδισε το παρατσούκλι «Μαύρη Χήρα» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Netflix: Ο λόγος που η «νονά της κοκαΐνης» Griselda κέρδισε το παρατσούκλι «Μαύρη Χήρα» (vid)
Η πρωταγωνίστρια της «Μοντέρνας Οικογένειας» κάνει πάταγο στο Netflix με τον νέο της ρόλο ως η βαρόνος ναρκωτικών Griselda Blanco, η οποία κέρδισε το παρατσούκλι "Μαύρη Χήρα" για έναν ανατριχιαστικό λόγο.

Αυτό που περιμέναμε πολύ καιρό, τώρα θα το δούμε να γίνεται πραγματικότητα. Εχθές, 25 Ιανουαρίου, έκανε πρεμιέρα στο netflix η Σοφία Βεργκάρα ως «Βασίλισσα της Κοκαΐνης» ή αλλιώς ως Γκριζέλντα Μπλάνκο. Η νέα σειρά του Netflix με τίτλο Griselda, από τους δημιουργούς του Narcos αναμένεται να κερδίσει το κοινό από τα πρώτα λεπτά.

1

Μέσα από 6 επεισόδια, θα δούμε τη ζωή της γυναίκας που μυήθηκε στον κόσμο των πανίσχυρων καρτέλ της Λατινικής Αμερικής. Διακίνησε χιλιάδες τόνους ναρκωτικών και διέταξε πολλές εκτελέσεις, έχοντας μια σαγηνευτική και πληθωρική προσωπικότητα ενώ έμεινε γνωστή ως La Madrina, Νονά της Κοκαΐνης, Μαύρη Χήρα ή απλώς Γκριζέλντα Μπλάνκο. Τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, ο κόσμος την ήξερε και ως Νονά του Μαϊάμι.

Η Griselda Blanco -γνωστή και ως «Μαύρη Χήρα» ή «Νονά της Κοκαΐνης»- μπήκε στο εμπόριο ναρκωτικών το 1964, όταν έφτασε στις ΗΠΑ με τα τέσσερα παιδιά και τον σύζυγό της και κατάφερε να δημιουργήσει ένα τρομερό...ναρκεμπόριο. Ταξιδεύοντας συχνά από την Κολομβία για να ξεφύγει από τις αρχές των ΗΠΑ, η Blanco διατήρησε την αυτοκρατορία των ναρκωτικών της, κερδίζοντας το ιλιγγιώδες ποσό των 80 εκατομμυρίων δολαρίων το μήνα.

Ο Μπομπ Παλόμπο, ένας πράκτορας της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών που την παρακολουθούσε για μια δεκαετία, περιέγραψε την Μπλάνκο ως άτομο που «λάτρευε τις δολοφονίες». Όπως λέει χαρακτηριστικά: Είτε σκότωνε «αντιπάλους» είτε «δύστροπους εραστές»,η Μπλάνκο θεωρούσε ότι απλώς «ακύρωνε χρέη που δεν ήθελε να πληρώσει».

Η πανίσχυρη γυναίκα είχε συνδεθεί με 40 έως 250 και πλέον δολοφονίες κατά τη διάρκεια της θητείας της ως αφεντικό καρτέλ. Και ο λόγος που της έδωσαν το παρατσούκλι της «Μαύρη Χήρα» ήταν επειδή λέγεται ότι σκότωσε τουλάχιστον δύο από τους συζύγους της.