Samsung Galaxy S23 FE: Προσιτό και ισχυρό

Samsung Galaxy S23 FE: Προσιτό και ισχυρό
Το Samsung Galaxy S23 FE είναι το ενδιάμεσο βήμα πριν την νέα γενιά.

Πρόσφατα η Samsung ανακοίνωσε τη νέα της σειρά μοντέλων S, τα Samsung Galaxy S24, αλλά πριν φτάσουμε στην κυκλοφορία τους, έριξε στην αγορά το Samsung Galaxy S23 FE, ένα μοντέλο που είναι επί της ουσίας το ενδιάμεσο βήμα ανάμεσα στη προηγούμενη και τη φετινή σειρά. Έτσι, ανάμεσα στα S23 και S24 και στο κάτι παραπάνω από τα A Series, η κορεατική εταιρεία έρχεται να προσφέρει ένα πιο οικονομικό Galaxy.

Ο σχεδιασμός του δεν διαφέρει από αυτόν της βασικής σειράς και έχει την κλασική ταυτότητα Samsung. Στο πίσω μέρος βρίσκουμε προστασία από Gorilla Glass 5 (όπως στο Galaxy A54) και στα πλαϊνά την ενίσχυση από αλουμίνιο. Η συνολική αίσθηση που προσφέρει είναι ιδιαίτερης πολυτέλειας και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι απέκτησε ένα Samsung Galaxy smartphones με εκπτώσεις στον σχεδιασμό.

Οι διαστάσεις του είναι αρκετές για να χωράει άνετα σε ένα μέσο ανθρώπινο χέρι και κάθε πλήκτρο μπορεί να πατηθεί με μεγάλη ευκολία. Για άλλη μια χρονιά έχουμε πιστοποίηση κατά IP68, κάτι που σημαίνει πως προστατεύεται άνετα από νερό και σκόνη. Η οθόνη του έχει Dynamic AMOLED panel με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz, με δυνατότητα άμεσης εναλλαγής ανάμεσα στα 60Hz και τα 120Hz, ανάλογα με το περιεχόμενο που προβάλλεται.

Πηγαίνοντας στα των καμερών, έχουμε πλέον την βασική κάμερα στα 50MP και με τον αισθητήρα της σειράς S23 με οπτικό σταθεροποιητή και dual pixel auto focus. Η δεύτερη ultrawide κάμερα είναι στα 12MP και η τρίτη στα 8MP με 3χ οπτικό ζουμ.

Το αποτέλεσμα των φωτογραφιών είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό, ειδικά στη διάρκεια της ημέρας. Στα της νύχτας, οι αισθητήρας κινείται σε υψηλότερα του αναμενομένου επίπεδα, χωρίς τον ενοχλητικό «θόρυβο» και με αρκετά σωστή απόδοση του φωτός, όπου υπάρχει. Το εντυπωσιακότερο με το Samsung Galaxy S23 FE είναι πως είναι το πρώτο smartphone της σειράς με δυνατότητα εγγραφής στα 8Κ.

Στα του hardware, η ευρωπαϊκή έκδοση έρχεται με τον Exynos 2200 που καταφέρνει να καταναλώνει μικρότερη ενέργεια από τα αντίστοιχα μοντέλα ανταγωνιστών, ενώ διατηρεί και τη θερμοκρασία σε πιο φυσιολογικά επίπεδα για την ομαλή λειτουργία του smartphone. Η μπαταρία του μπορεί να βγάλει άνετα μια απαιτητική ημέρα, ακόμη και αν αυτή περιλαμβάνει μερικές στιγμές με gaming (που υποστηρίζεται αξιοπρεπέστατα).

Το Samsung Galaxy S23 FE είναι μια πρόταση που κινείται ανάμεσα στην περσινή και τη φετινή σειρά S και αν δεν θέλετε ακόμη να κάνετε το μεγάλο βήμα προς τα S24, προτείνεται ανεπιφύλακτα. Είναι ένα από τα κορυφαία smartphones μεσαίας κατηγορίας, με μοντέρνο σχεδιασμό και πολλές λειτουργίες που θα σας λύσουν τα χέρια στην καθημερινότητά σας.