Επέστρεψαν τα σποτ για τον εμβολιασμό: Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Επέστρεψαν τα σποτ για τον εμβολιασμό: Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη (vid)
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δημοσίευσε το καινούργιο σποτ για τον εμβολιασμό.

Με ένα καινούργιο σποτ που δημοσίευσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο οποίο πρωταγωνιστεί η πνευμονολόγος και καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου, ο κ. Μητσοτάκης δείχνει πως η εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού εντείνεται.

Πιο συγκεκριμένα στην ανάρτηση ο πρωθυπουργός αναφέρει: «Ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 μειώνει τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης κατά 90%. Μην το αμελείτε, ειδικά αν είστε άνω των 60 ετών ή ανήκετε σε ευπαθή ομάδα. Κλείστε το ραντεβού σας στο http://emvolio.gov.gr για τον νέο, ετήσιο εμβολιασμό!».

Στο σποτ, η κα. Αναστασία Κοτανίδου ενημερώνει πριν βγει σε τηλεοπτική εκπομπή τον νεαρό ηχολήπτη για τη σημασία του εμβολιασμού, ιδίως των άνω των 60 ετών και των ατόμων που είναι σε ευπαθείς ομάδες.

103 νέοι θάνατοι από κορονοϊό

Σημαντική αύξηση καταγράφουν οι θάνατοι από κορονοϊό, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ για το διάστημα 8-14 Ιανουαρίου, ενώ οι υπόλοιποι δείκτεις εμφανίζουν μείωση.

Η συχνότερη υπο-παραλλαγή είναι η JN.1 (44%). Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ η θετικότητα της γρίπης παραμένει σε υψηλά επίπεδα και καταγράφηκαν 8 νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ και 4 νέοι θάνατοι.

Καταγράφηκαν 103 θάνατοι κορονοϊού με διάμεση ηλικία τα 84 έτη (εύρος 52-99 έτη). Ο αριθμός των θανάτων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό θανάτων τις προηγούμενες 4 εβδομάδες και ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των θανάτων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023.