Μαφιόζικη δολοφονία στο Νέο Κόσμο: Τι είναι ο λευκός καπνός που βγήκε από το αυτοκίνητο (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Μαφιόζικη δολοφονία στο Νέο Κόσμο: Τι είναι ο λευκός καπνός που βγήκε από το αυτοκίνητο (vid)
H αστυνομία εξετάζει όλα τα δεδομένα για τη μαφιόζικη δολοφονία στο Νέο Κόσμο, ένα από τα ακριβότερα συμβόλαια θανάτου, το οποίο εκτιμάται ότι θα φέρει μεγάλες αλλαγές στον κόσμο της νύχτας.

Σε αρκετά ερώτημα καλούνται να απαντήσουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ερευνούν από την Κυριακή (14/01), τη δολοφονία του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη, έξω από πρατήριο καυσίμων, στον Νέο Κόσμο.

Το θύμα, παρόλο που επέβαινε σε θωρακισμένη BMW, δέχθηκε πάνω από 90 σφαίρες από τους δύο εκτελεστές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο εντοπίστηκαν 97 κάλυκες και οι περισσότεροι από καλάσνικοφ.

Στις έρευνες έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα στοιχείο και αυτό είναι το κλεμμένο από το Μιλάνο αυτοκίνητο μάρκας Lexus που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να προσεγγίσουν τον 44χρονο.

Επιπλέον, αυτό που προκάλεσε ερωτήματα από το σοκαριστικό βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας ήταν ο λευκός καπνός την ώρα που ο ένας εκ των δραστών γαζώνει το τζάμι της πόρτας του οδηγού. Ο καπνός αυτό είναι αποτέλεσμα της επίστρωσης που έχουν οι σφαίρες για να γίνουν πιο διατρητικές και να μπορέσουν να διαπεράσουν τη θωρακισμένη BMW .

1

Το λάθος του εκτελεστή που μελετάει η ΕΛ.ΑΣ

Οι πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας αναφέρουν ότι οι εκτελεστές ήταν εκπαιδευμένοι και αδίστακτοι που το πιθανότερο είναι να προέρχονται από χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε ένα βίντεο φαίνεται να πέφτει το full face του ενός εκ των δύο εκτελεστών και φαίνονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Τα καρέ αυτά έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών στην προσπάθειά τους να βρουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στους δράστες της δολοφονίας.

Η δράση των εκτελεστών είχε διάρκεια περίπου 30 δευτερόλεπτα. Περίμεναν το θύμα να μπει στο αυτοκίνητό του για να δράσουν. Στο βίντεο διακρίνεται και ο ένας από τους δυο εκτελεστές που τον πυροβολεί από την θέση του οδηγού, βίντεο το οποίο επίσης έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών αναζητώντας στοιχεία για την ταυτότητα του εκτελεστή.

Όπως χαρακτηριστικά λένε αξιωματικοί της Ασφάλειας ο 44χρονος, γνωστός με το ψευδώνυμο «Ζαμπόν» είχε μόνο εχθρούς ακόμα και με πρώην συνεργάτες του. Ο ίδιος έπαιρνε συμβόλαια θανάτου ως εκτελεστής για όσους η «Greek Mafia» έθετε στο στόχαστρό της.