Τα πρώτα λόγια της μητέρας που σκότωσε το παιδί της στη Βέροια: «Δεν το έκανα εγώ, αλλά ο έξω από εδώ» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Τα πρώτα λόγια της μητέρας που σκότωσε το παιδί της στη Βέροια: «Δεν το έκανα εγώ, αλλά ο έξω από εδώ» (vid)
Η μητέρα ξεκίνησε να χτυπά το παιδί της μπροστά στα δύο άλλα παιδιά της. Ουρλιάζοντας και κλαίγοντας, τα παιδία κατευθύνθηκαν στο σπίτι της θείας τους που βρίσκονται απέναντι από το δικό τους.

Σοκαρισμένη είναι η ελληνική κοινωνία μετά την είδηση του θανάτου ενός βρέφους, μόλις έξι μηνών, που το σκότωσε η ίδια του η μητέρα στη Βέροια.

Η γυναίκα, νοσηλεύτρια στο επάγγελμα, φαίνεται να ήταν σε διάσταση με το σύζυγό της τον τελευταίο μήνα, αλλά και φέρεται να είχε διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε. Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο πως μπορεί να είχε επιλόχειο κατάθλιψη.

Ο κ. Βαλάντης Αθανασιάδης, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μακροχωρίου, όπου τελέστηκε το έγκλημα, επεσήμανε στο ίδιο μέσο πως όλο το χωριό είναι «σε κατάσταση σοκ». Ερωτώμενος για την 37χρονη σημείωσε πως ήταν γνωστό πως «είχε κάποια προβλήματα. Την παρακολουθούσε κάποιος γιατρός, δεν ξέρω αν είχε μπει σε κάποιο ίδρυμα».

Ήταν συμμαθήτρια των 21 νεκρών μαθητών στα Τέμπη

Αυτό που έγινε γνωστό από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είναι πως η 37χρονη μητέρα υπήρξε συμμαθήτρια των 21 παιδιών που έχασαν τη ζωή του στο τροχαίο δυστύχημα στα Τέμπη το 2003.

Η μητέρα που συνελήφθη χθες (9/1) μετά το έγκλημα που διέπραξε, δεν είχε πάει στην εκδρομή, καθώς οι γονείς της δεν της το επέτρεψαν.

Το χρονικό του θανάτου

Η 37χρονη ξεκίνησε να χτυπά το μωρό μπροστά στα δύο άλλα παιδιά της, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες. Ουρλιάζοντας και κλαίγοντας, τα παιδιά κατευθύνθηκαν στο σπίτι της θείας τους που βρίσκεται απέναντι από το δικό τους για να ζητήσουν βοήθεια.

Άμεσα στην οικία της οικογένειας έφτασαν οι παππούδες και ένας γείτονας. Οι τρεις μετά από προσπάθεια κατάφεραν να πάρουν το 6 μηνών αγοράκι από την αγκαλιά της μητέρας του, αφού η γυναίκα αρνούνταν να το αφήσει.

Οι παππούδες μετέφεραν άμεσα το μωρό στο νοσοκομείο Βέροιας όπου διαπιστώθηκε πως δεν είχε σφυγμό. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών το μωρό δεν επανήλθε.

Ο γείτονας που επιχείρησε να γλιτώσει το μωρό περιέγραψε τα όσα διαδραματίστηκαν στο σπίτι της οικογένειας. «Άκουσα τα παιδιά να φωνάζουν για βοήθεια. Πετάχτηκα έξω και πήγα στο σπίτι. Είδα τη μάνα να χτυπάει με μανία το παιδί της. Πάγωσα. Μετά προσπάθησα να το γλιτώσω τραβώντας το αλλά ήταν αργά», είπε. Σύμφωνα με τον ίδιο, η 37χρονη «είχε μανία. Εγώ της τράβηξα με το ζόρι το μωρό από τα χέρια».

Λίγες ώρες μετά το περιστατικό, κλιμάκιο της Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας κατέφθασε στο σπίτι συλλέγοντας όσο το δυνατόν περισσότερα αντικείμενα και στοιχεία, τα οποία θα μπορούν να αξιοποιηθούν στις ενδελεχείς έρευνες που διεξάγονται και να ρίξουν φως στις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού.