Ξυλοδαρμός 13χρονου: Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τέσσερα πλημμελήματα ασκήθηκε στους δράστες

Επιμέλεια: Newsroom
Ξυλοδαρμός 13χρονου: Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τέσσερα πλημμελήματα ασκήθηκε στους δράστες
Ασκήθηκε δίωξη και στους γονείς των παιδιών για παραμέληση ανηλίκων σε βαθμό πλημμελήματος.

Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τέσσερα πλημμελήματα ασκήθηκε στους τέσσερις δράστες για τον ξυλοδαρμό του 13χρονου στην Αγία Παρασκευή.

Τα αδικήματα:

  • ληστεία από κοινού (κακούργημα)

  • απλή σωματική βλάβη από κοινού (πλημμέλημα)

  • παράνομη βία από κοινού (πλημμέλημα)

  • παράβαση του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα από κοινού (πλημμέλημα)

  • φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού (πλημμέλημα)

Οι ανήλικοι θα κληθούν από τον ανακριτή ανηλίκων σε απολογία.

Δίωξη για παραμέληση ανηλίκων στους γονείς

Παράλληλα ασκήθηκε δίωξη για παραμέληση ανηλίκων σε βαθμό πλημμελήματος στους γονείς των δραστών.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης (02/01) στην Αγία Παρασκευή όταν το ανήλικο θύμα έκανε βόλτα με τον σκύλο του και συνάντησε στον δρόμο του τρία αγόρια, δύο συμμαθητές του και ένα άγνωστο σε αυτόν.

Του επιτέθηκαν και τον ακινητοποίησαν στην οδό Λυκείου, για να του πάρουν το κινητό του τηλέφωνο και χρήματα. Ωστόσο δεν έμειναν μόνο εκεί. Έβγαλαν τα παπούτσια του 13χρονου με σωματική βία.

Μάλιστα κατέγραψαν τα πάντα και με κινητό τηλέφωνο. Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής, του άρπαξαν για λίγο και τον σκύλο και απειλώντας τον 13χρονο μαθητή ότι δεν θα τον ξαναδεί, τον ανάγκασαν να τους ακολουθήσει ξυπόλητος.

Την ώρα που τον βιντεοσκοπούσαν, τον ανάγκασαν να γονατίσει στον δρόμο και να μιλήσει με χυδαία λόγια για δύο κοπέλες. Στην συνέχεια έστειλαν το συγκεκριμένο βίντεο στο Social media του θύματος.

Πατέρας του 13χρονο: «Απείλησαν ξανά το παιδί»

Ο πατέρας του παιδιού μιλώντας στο Open πριν από λίγες ημέρες ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Xθες το βράδυ απείλησαν εκ νέου τον γιο μου τηλεφωνικά».

«Δεν έχω οργή για αυτά τα παιδιά αλλά μια απέραντη λύπη γι αυτό που συνέβη στο δικό μου παιδί και του άλλαξε τη ζωή. Δυστυχώς πολύ φοβάμαι ότι θα συνεχίσουν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην κοινωνία μας μέχρι να καταφέρουμε να βρούμε ποιο είναι εκείνο το πράγμα που πρέπει να κάνουμε ως γονείς. Εδώ δεν μιλάμε για bullying αλλά για σχεδιασμένες εγκληματικές πράξεις» είπε ο πατέρας του 13χρονου.

«Το παιδί δεν είναι σε καλή κατάσταση, έχει ταραχθεί. Δεν πιστεύω ότι αυτοί είναι μία συμμορία των τριών ατόμων. Με απείλησαν ότι θα έρθουν 50 άτομα και θα μου βάλουν στο κεφάλι μία μπερέτα. Δεν πιστεύω ότι το έλεγαν από τη φαντασία τους. Αυτό που θα πρέπει να δει η Αστυνομία είναι το πόσα άτομα μπορεί να εμπλέκονται σε αυτή τη συμμορία. Πιθανολογώ ότι είναι περισσότερα άτομα», υποστήριξε ο πατέρας του ανήλικου.

«Πρώτα η οικογένεια πρέπει να δίνει την πρέπουσα σημασία στα παιδιά που μεγαλώνουν και να τους δίνει τα όρια για να γίνουν σωστά μέλη της κοινωνίας. Όταν μια οικογένεια δεν είναι σε θέση να παρέχει αυτές τις κατευθύνσεις στα παιδιά τότε είναι χρέος της κοινωνίας και όλων μας να συνεισφέρουμε όλοι ώστε τα παιδιά αυτά να μην καταλήγουν να κάνουν τέτοια πράγματα όπως στο δικό μου παιδί», κατέληξε.