Υπερτυχερή γυναίκα αγόρασε βάζο από φιλανθρωπικό ίδρυμα και το πούλησε για 100 χιλιάδες δολάρια

Επιμέλεια: Newsroom
Υπερτυχερή γυναίκα αγόρασε βάζο από φιλανθρωπικό ίδρυμα και το πούλησε για 100 χιλιάδες δολάρια
Η φθηνή αγορά μιας γυναίκας αποδείχθηκε «χρυσάφι» καθώς της έδωσε 100.000 δολάρια σε μια δημοπρασία.

Η Jessica Vincent πριν λίγο καιρό αγόρασε ένα γυάλινο βάζο από το Goodwill, μια αλυσίδα καταστημάτων μικρών ειδών που υπάρχουν σε όλη την Αμερική.

Η Τζέσικα παραξενεύτηκε από τα γράμματα και τις λέξεις «Murano» και «Italia» στο κάτω μέρος του βάζου, και έτσι μπήκε σε μια ομάδα στο Facebook που ειδικεύεται στο γυαλί Murano.

@abcworldnews At a Goodwill store outside Richmond, Virginia, a woman bought a vase for $3.99. Little did she know, it was a rare piece of Murano glass from the 1940s worth more than $100,000. David Muir reports. #WorldNewsTonight #DavidMuir #News #Goodwill #Murano #MuranoGlass #Auction ♬ original sound - ABC World News Tonight

Αφού έστειλε μερικές φωτογραφίες στην ομάδα, τα υπόλοιπα μέλη της εξήγησαν ότι το συγκεκριμένο βάζο δημιουργήθηκε από τον Carlo Scarpa, έναν Ιταλό κατασκευαστή γυαλιού. Το αγγείο χρονολογείται από τη δεκαετία του 1940 και ανήκει σε μια σπάνια συλλογή που ονομάζεται «Pennellate».

«Είναι πολύ σπάνια. Κάθε συλλέκτης θα ήθελε να το έχει. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά μια τέτοια αγορά», είπε ένα άτομο.

H ίδια επικοινώνησε με τον Ρίτσαρντ Ράιτ από τον Οίκο Δημοπρασιών Ράιτ του Σικάγο και διαπίστωσε ότι το βάζο αξίζει πολύ περισσότερα λεφτά από όσα ξόδεψε για να το αγοράσει.

Το βάζο τελικά πωλήθηκε για το εκπληκτικό ποσό των 107.100 δολαρίων αφήνοντας την Τζέσικα με περίπου 83.000 δολάρια.