Τα σχόλια για το «Φτάσαμε» του Ζερόμ Καλούτα είναι ρατσιστικός οχετός: «Που ξέρει ο Νιγηριανός τα μέρη μας;»

Newsroom
Τα σχόλια για το «Φτάσαμε» του Ζερόμ Καλούτα είναι ρατσιστικός οχετός: «Που ξέρει ο Νιγηριανός τα μέρη μας;»
Επίθεση από ακροδεξιούς ρατσιστές στα social media της ΕΡΤ για την εκπομπή «Φτάσαμε» του Ζερόμ Καλούτα.

Κάθε Κυριακή στις 17:00 η ΕΡΤ1 προβάλει την εκπομπή «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα που αποτελεί μία από τις αξιόλογες παραγωγές του καναλιού αυτή την περίοδο.

Πρόκειται για ένα project, το οποίο όμως αναφέρει το site της ΕΡΤ: «ο Ζερόμ καλεί τους θεατές σε ένα συναρπαστικό οδοιπορικό σε φημισμένους αλλά και άγνωστους θησαυρούς της ελληνικής επικράτειας. Ο Ζερόμ παίρνει τα βουνά και τα λαγκάδια, εξερευνά δάση, σπήλαια, μικροσκοπικά χωριά και ιστορικά μονοπάτια, έρχεται σε επαφή με ανθρώπους, που έχουν να αφηγηθούν μοναδικές ιστορίες και μοιράζεται μαζί τους εικόνες και γεύσεις, στιγμές από την καθημερινότητα, τις παραδόσεις, τις συνήθειες, τους χορούς και τα γλέντια τους. Το «Φτάσαμε» είναι ένα διαφορετικό ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ, με υπέροχα τοπία, δράση, εξερεύνηση, γεύση, μελωδία, χιούμορ και ξεχωριστούς ανθρώπους. Είστε έτοιμοι; Φτάσαμε…».

Ρατσιστικές αντιδράσεις

Φαίνεται όμως πως σε κάποιους δεν αρέσει και τόσο οτι ο 40χρονος ηθοποιός έχει καταγωγή από την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και εξαπέλυσαν εναντίον του, αλλά και της ΕΡΤ, ρατσιστική επίθεση στα σχόλια του καναλιού, φτιάχνοντας μάλιστα και σχετικό hashtag, καλώντας τους τηλεθεατές να κάνουν cancel στην εκπομπή...

Δείτε τα πιο χαρακτηριστικά..
Ρατσιστικά σχόλια
Ρατσιστικά σχόλια
Ρατσιστικά σχόλια
Ρατσιστικά σχόλια
Ρατσιστικά σχόλια

Η... απάντηση του πολιτισμού

Ευτυχώς, κάτω από αυτή την ανάρτηση της ΕΡΤ υπάρχουν πλέον αρκετά σχόλια πολιτισμένων ανθρώπων που στέκονται στο πλευρό του Ζερόμ Καλούτα, αντιλαμβανόμενοι πως η καταγωγή και το χρώμα ενός ανθρώπου δεν παίζουν και δεν πρέπει να παίζουν κανένα νόημα στην ζωή μας.