Πατέρας του 18χρονου για Ρέντη: «Η κακιά η ώρα το έμπλεξε το παιδί μου, μας πήραν και μας απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Πατέρας του 18χρονου για Ρέντη: «Η κακιά η ώρα το έμπλεξε το παιδί μου, μας πήραν και μας απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν» (vid)
Οι γονείς του 18χρονου που κατηγορείται ότι τραυμάτισε τον αστυνομικό, μίλησαν για την υπόθεση.

Η αστυνομία συνεχίζει να αναζητά τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στα αιματηρά επεισόδια στο Ρέντη με τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού μετά από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας.

Μετά την σύλληψη και προφυλάκιση του 18χρονου νεαρού ο οποίος αρχικά ομολόγησε πως εκείνος έριξε την ναυτική φωτοβολίδα, αλλά στην απολογία του άλλαξε υπερασπιστική γραμμή, η αστυνομία επικεντρώνεται και σε νέα πρόσωπα.

Οι γονείς του του 18χρονου οπαδού του Ολυμπιακού, μίλησαν στην εκπομπή του Mega,«Χαμογέλα και Πάλι!».

«Έχω ζητήσει 100 χιλιάδες φορές συγγνώμη από την οικογένεια του αστυνομικού. Η κακιά η ώρα το έμπλεξε το παιδί μου», είπε μεταξύ άλλων ο πατέρας του.

Ο διάλογος

Δημοσιογράφος: Τον είδατε τον γιο σας;

Πατέρας 18χρονου: «Η μάνα του, εμένα δεν θέλει να με δει. Ντρέπεται. Ντρέπεται το παιδί. Εγώ ξέρω, κατέστρεψε τη ζωή του. τώρα για άλλους, ποιοι τον βάλανε τι να σας πω. Έχω τον πόνο μου τώρα, τι να πω. Υπάρχουν λόγια;

Δημοσιογράφος: Γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα;

«Ποιος ήταν ο καθοδηγητής; Εσείς τι λέτε; Να πήρε μόνος του την τέτοια και να πήγε να σκοτώσει έναν άνθρωπο; Μόνος του; 150 άνθρωποι ήταν εκεί. την ώρα που τρέχουν, 150-200 άτομα».

Δημοσιογράφος: Έχει κατονομάσει τους ανθρώπους που τον έχουν μπλέξει;

«Δεν ξέρω, ντρέπεται να μου μιλήσει εμένα. Σε κανέναν από εμάς δεν έχει πει τίποτα. Εμάς δεν μας είπε σαν γονείς να του δώσουμε μια συμβουλή».

Δημοσιογράφος: Στη μητέρα του τι λέει;

«Τίποτα δεν έχει πει. Για την κατάθεσή του τίποτα. Αν το έχει κάνει, έχω πει από τη πρώτη στιγμή να τιμωρηθεί, αν την έχει κάνει».

Δημοσιογράφος: Είχε συμμετάσχει και άλλη φορά σε επεισόδια;

«Ποτέ, κατηγορηματικά το έχω πει. Ποτέ το παιδί. Πηγαίνετε ψάξτε αν το έχουν πιάσει ποτέ. Ποτέ, που λένε πριν από χρόνια».

Δημοσιογράφος: Και πώς μπλέχτηκε έτσι; Πώς δέχθηκε να πάρει την φωτοβολίδα και να την πετάξει;

«Δεν είναι το 18χρονο που είναι το δικό μου. Και θα δεις και 25χρονα μπορεί να βγούνε. Δεν ξέρω τώρα τι θα γίνει, ποιους θα πιάσει η αστυνομία. Θα έχει και 25χρονα, και 22χρονα, η κακιά η ώρα.. έμπλεξε το παιδί. Δηλαδή θέλει πολύ να μπλέξει; Εμάς πήραν και μας απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν, "θα βρεις και το δεύτερο σου παιδί…", μας απείλησαν. Γιατί; Ποιοι; Γιατί; Γιατί δεν ήταν σεσημασμένος το έχει ξανακάνει. Αυτό είναι ένα παιδάκι που σας λέω. Άμα το δείτε, όχι επειδή είναι παιδί μου, πιο σκληρός είναι ο μικρός παρά ο μεγάλος. Ο Θεός θα πει. Έχει κάνει; Θα τιμωρηθεί. Δεν έχει κάνει; μην πάει γι΄ άλλους, αυτό λέω.

Δημοσιογράφος: Όσον αφορά στον 16χρονο γιο σας, κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση; Γιατί υπάρχουν πληροφορίες που τον συνδέουν και αυτόν στα επεισόδια.

«Τι σας έχει πει το παιδί; Αυτός δεν είχε βγει έξω, ήταν μέσα στο γήπεδο, τι δουλειά είχε αυτός; Τι δουλειά είχε έξω με τον μεγάλο; Δεν είχε βγει έξω ο μικρός».

Δημοσιογράφος: Γιατί τον κάλεσαν για συμπληρωματική κατάθεση;

«Μάλλον γιατί ήταν στο γήπεδο. Τι να σας πω, δεν μας λένε. Ούτε ο μικρός μας λέει. Μας είπαν ότι πάνε στο γήπεδο. Που να ξέραμε. Μας είπαν ότι πάνε να σκοτώσουν ανθρώπους; Δεν ήταν τέτοια παιδιά, ούτε σεσημασμένα. Πως τα μπλέξανε;».

«Ξέρω ότι αν το έχει κάνει, έχει καταστρέψει τη ζωή του. Εγώ λέω αν είναι το παιδί μου, θα τιμωρηθεί. Εάν δν είναι το παιδί μου να βρουν την αλήθεια και να πουν ποιοι και πώς. Αλλά να μην είναι μόνο το θύμα ο γιος μου, να μην είναι μόνο ένα παιδάκι. Ήρθαν τυχαία και πιάσανε ένα παιδί; Καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει».

Δημοσιογράφος: Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στην οικογένεια του αστυνομικού;

«Έχω ζητήσει 100.000 φορές συγγνώμη εάν είναι το παιδί μου. Έχω ζήσει εγώ θάνατο. Μακάρι ο άνθρωπος να μην είχε πάθει τίποτα. Και αν το έχει κάνει ο γιος μου να τιμωρηθεί. Μην είναι όμως μόνο ο γιος μου. Να είναι όλοι».