Ο Βρούτσης για ελέγχους στα γήπεδα: «Χωρίς φιλάθλους ο αγώνας αν δεν λειτουργούν οι κάμερες»

Επιμέλεια: Newsroom
Ο Βρούτσης για ελέγχους στα γήπεδα: «Χωρίς φιλάθλους ο αγώνας αν δεν λειτουργούν οι κάμερες»
Αξιωματικός της αστυνομίας θα ελέγχει τους αγωνιστικούς χώρους τρεις ημέρες πριν την διεξαγωγή του αγώνα, προκειμένου να διαπιστώσει αν λειτουργούν οι κάμερες.

Ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3. Αποκάλυψε το σχέδιο της κυβέρνησης για τους ελέγχους στα γήπεδα, αλλά και πότε δεν θα διεξάγεται το παιχνίδι με φιλάθλους.

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι το εισιτήριο θα υπάρχει στο κινητό τηλέφωνο μέσω του οποίου θα γίνεται η ταυτοποίηση και η διασταύρωση των στοιχείων ώστε να αποκλειστεί κάθε περίπτωση μεταβίβασης του εισιτηρίου σε άλλο οπαδό .

Επιπλέον, πρόσθεσε πως αξιωματικός της αστυνομίας θα ελέγχει τους αγωνιστικούς χώρους τρεις ημέρες πριν την διεξαγωγή του αγώνα προκειμένου να διαπιστώσει αν λειτουργούν οι κάμερες ενώ δεύτερος έλεγχος για τις κάμερες θα γίνεται και την ημέρα του αγώνα.

Σε περίπτωση που οι κάμερες δεν λειτουργούν ο αγώνας θα γίνεται χωρίς φιλάθλους.

Ποια άλλα μέτρα εξετάζονται κατά της οπαδικής βίας

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιάννης Βρούτσης, επεξεργάζεται επτά νέα μέτρα για την πάταξη της οπαδικής βίας, τα οποία θα ανακοινώσει στο προσεχές υπουργικό συμβούλιο.

Σε αυτά τα μέτρα αυστηροποιείται το πλαίσιο για: τις Λέσχες Φιλάθλων, την ενεργοποίηση του Ψηφιακού Μητρώου Λεσχών Φιλάθλων, τον εκσυγχρονισμό και τη ψηφιοποίηση στην Ηλεκτρονική Εποπτεία των αθλητικών εγκαταστάσεων, την αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίας και των αρμοδιοτήτων της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ), την ενίσχυση των Διοικητικών Μέτρων από πλευράς Πολιτείας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, την εισαγωγή ρήτρας παραβατικότητας για όσες ΠΑΕ δεν συμμορφωθούν, που θα αφορά τον πόρο από το Στοίχημα και τη σύσταση Εθνικής Επιτροπής Συντονισμού, σύμφωνα με τις προσταγές της Σύμβασης Saint Denis, για την καταπολέμηση της βίας.

Πιο συγκεκριμένα, για τις Λέσχες, αναμένεται να μειωθούν σε μόνο μία ανά έμβλημα ομάδας, η οποία που θα λειτουργεί υποχρεωτικά με τη συναίνεση της ΠΑΕ, εφόσον βέβαια υφίσταται ΠΑΕ.

Επίσης, σχετικά με τον εκσυγχρονισμό και τη ψηφιοποίηση στην Ηλεκτρονική Εποπτεία των αθλητικών εγκαταστάσεων, αν βρεθεί οποιαδήποτε πλημμέλεια στην λειτουργία του κατά τον εβδομαδιαίο έλεγχο που θα διεξάγεται, ο αγώνας θα πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών. Εδώ προστίθεται και η επικαιροποίηση των διατάξεων του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της ταυτοποίησης του κατόχου του, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας.

Σχετικά με την ενίσχυση των Διοικητικών Μέτρων από πλευράς Πολιτείας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, θα υπάρχει π.χ. η ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, σε περιπτώσεις ρίψης κροτίδας, πυρσού, καπνογόνου, φωτοβολίδας και οποιασδήποτε γενικώς εύφλεκτης ύλης που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη.