Ακρωτηρίασαν το πόδι του αστυνομικού που τραυματίστηκε από τη φωτοβολίδα

Επιμέλεια: Newsroom
Ακρωτηρίασαν το πόδι του αστυνομικού που τραυματίστηκε από τη φωτοβολίδα
Σε ακρωτηριασμό του ποδιού του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε βαρύτατα από την φωτοβολίδα στον Ρέντη, προχώρησαν οι γιατροί στο Κρατικό Νίκαιας.

Συνεχίζει να δίνει μάχη για την ζωή του ο αστυνομικός που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ στο «Γενικό Κρατικό Νίκαιας», αφού τραυματίστηκε στα επεισόδια στον Ρέντη, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μ. Μερκούρη».

Οι γιατροί καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να καταφέρει ο αστυνομικός να ξεπεράσει τον κίνδυνο και του ακρωτηρίασαν το πόδι.

Του χορηγούν σταθερές δόσεις κατασταλτικών φαρμάκων και χειρίζονται με ιδιαίτερα προσοχή τη θεραπεία του καθώς ελλοχεύει ο φόβος ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς. Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση».

Να υπενθυμίσουμε πως οι χούλιγκαν επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και επέστρεψαν πίσω στο γήπεδο, προκειμένου να χαθούν στο πλήθος.

Ανάμεσα τους ήταν και ο 18χρονος, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη και ομολόγησε πως ήταν αυτός έριξε τη φωτοβολίδα που «καρφώθηκε» στον μηρό του νεαρού αστυνομικού, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Μάλιστα υπάρχει και βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο φαίνονται οι στιγμές δευτερόλεπτα αφού έχουν πετάξει οι χούλιγκαν την φωτοβολίδα και τρέχουν στο γήπεδο για να χαθούν και να κρυφτούν.