Συνολικά 424 προσαγωγές στο Ρέντη: «Δεν αφήνουν δικηγόρους να τους μιλήσουν» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Συνολικά 424 προσαγωγές στο Ρέντη: «Δεν αφήνουν δικηγόρους να τους μιλήσουν» (vid)
Γονείς νεαρών ατόμων που έχουν προσαχθεί καταγγέλλουν πως οι αστυνομικοί χτυπούσαν τα παιδιά που έμπαιναν στις κλούβες, τα οποία δεν είχαν σχέση με τα επεισόδια.

Σε μαζικές προσαγωγές οπαδών που βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», όπου τραυματίστηκε σοβαρά αστυνομικός εξαιτίας ρίψης ναυτικής φωτοβολίδας, προχώρησε η Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 424 προσαγωγές και σύμφωνα με όσα ανέφεραν γονείς παιδιών που έχουν προσαχθεί «όταν έβαζαν τα παιδιά στις κλούβες τα χτυπούσαν. Όποιος περνούσε να πάει πίσω του έριχναν φάπες και κλωτσιές. Καταγγελία από τα παιδιά. Μετά τις 3:00 τους πήραν τα κινητά».

Άλλος γονέας ανέφερε πως «Τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα. Το συμβάν έγινε 450 μέτρα μακριά από το γήπεδο. Έγινε από ανθρώπους που ήταν έξω από το γήπεδο. Δεν μπορούσαν καν να γυρίσουν μέσα στο γήπεδο. Το παιδί μου μου είπε ότι τους είχαν κλείσει γιατί φοβούνται φασαρίες και δεν θα τους αφήσουν. Μετά τους έφεραν στο μεταγωγών. 16 κλούβες έφεραν. Έκλεισαν τα τηλέφωνα δεν ξέρουμε τι συνέβη. Έχουμε μηνύματα καταγγελίες γονέων ότι χτύπησαν παιδιά. Δεν μπορεί να συλλαμβάνει η αστυνομία 600 άτομα. Που είμαστε; Αν γινόταν στο Καραϊσκάκη θα το έφερναν όλο στο Μεταγωγών;».

Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες είναι δικηγόρος και κάνοντας χρήση της ιδιότητάς του κατάφερε να μην προσαχθεί αλλά τόνισε στον ΑΝΤ1: «Έχει παραβιαστεί ο μισός ποινικός κώδικας και ο μισός κώδικας ποινικής δικονομίας. Εξετάζονται άνθρωποι ανωμοτί ως ύποπτοι τελέσεως σοβαρών αξιόποινων πράξεων, όπως είναι η απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και έχει κριθεί ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν χρίζουν νομικής συμπαράστασης…».