Ηρωίδα μητέρα 26 ετών σκοτώθηκε από καρχαρία, προσπαθώντας να σώσει την 5χρονη κόρη της (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ηρωίδα μητέρα 26 ετών σκοτώθηκε από καρχαρία, προσπαθώντας να σώσει την 5χρονη κόρη της (vid)
Σοκαριστικό είναι το περιστατικό που σημειώθηκε στο Μεξικό, καθώς μια γενναία μητέρα έχασε τη ζωή της στη προσπάθεια να σώσει το παιδί της από τα σαγόνια του καρχαρία. 

Τραγικό είναι το περιστατικό που σημειώθηκε στην παραλία Μελάκε στο Μεξικό, με την 26χρονη Μαρία Φερνάντες Μαρτίνες Χιμένες να χάνει τη ζωή της από δάγκωμα καρχαρία προσπαθώντας να σώσει την 5χρονη κόρη της από τα σαγόνια του.

Βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει την νεαρή γυναίκα να βρίσκεται στην άμμο αφού τη βοήθησαν να βγει από το νερό με τους θεατές να φωνάζουν: «Έχασε το πόδι της», καθώς περίμεναν να φτάσουν οι πρώτες βοήθειες. Παρά το γεγονός ότι όσοι βρίσκονταν στο σημείο έδρασαν γρήγορα, η γυναίκα πέθανε από απώλεια αίματος από το τεράστιο τραύμα που υπέστην από τον καρχαρία.

Η κόρη της γλίτωσε από θαύμα τον τραυματισμό, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι η γυναίκα βοήθησε την κόρη της να σωθεί, τοποθετώντας την σε μια πλωτή πλατφόρμα, όταν κατάλαβε πως το παιδί της βρίσκονταν σε κίνδυνο.

Η αστυνομία εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, καλώντας τους ντόπιους και τους επισκέπτες να μείνουν μακριά από το νερό μετά την τραγωδία. Στο σημείο πήγαν αρκετοί άνθρωποι για να αφήσουν ένα λουλούδι στο σημείο που άφησε τη τελευταία της πνοή η γενναία μητέρα.

Οι εργαζόμενοι της Πολιτικής Προστασίας και οι πυροσβέστες, ανέφεραν μετά το περιστατικό: «Οι αξιωματούχοι μας πραγματοποιούσαν δραστηριότητες υποστήριξης κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης κολύμβησης στον κόλπο όταν έλαβαν αναφορές ότι ένα άτομο αντιμετωπίζει προβλήματα κατά την έξοδο από τη θάλασσα».

«Όταν έφτασαν στην περιοχή ανακάλυψαν μια γυναίκα που ήταν νεκρή με το ένα της πόδι ακρωτηριασμένο, προφανώς μετά από επίθεση καρχαρία».

Η τοπική κυβέρνηση του Cihuatlan είπε σε επόμενο μήνυμα, αφού δημοσίευσε μια φωτογραφία με pixel στα πλάνα που φαίνεται να δείχνει τις συνέπειες της επίθεσης: «Μετά το τρομερό περιστατικό σε μια από τις παραλίες μας, προτεραιότητά μας είναι να εγγυηθούμε την ασφάλεια και την ευημερία όλων των πολιτών μας».