Γνωστός τράπερ συμμετείχε σε σπείρα διαρρηκτών: Τον είχαν συλλάβει ξανά για ανατίναξη ΑΤΜ

Επιμέλεια: Newsroom
Γνωστός τράπερ συμμετείχε σε σπείρα διαρρηκτών: Τον είχαν συλλάβει ξανά για ανατίναξη ΑΤΜ
Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε εξάρθρωση σπείρας που έκανε διαρρήξεις και ανάμεσα στα μέλη της είναι και ένας πασίγνωστος τράπερ.

Στη σύλληψη ενός πασίγνωστου τράπερ προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Ο τράπερ ήταν μέλος σπείρας που έκανε διαρρήξεις σε όλη τη χώρα ενώ είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές.

Τα μέλη της συγκεκριμένης σπείρας που εξάρθρωσε η αστυνομία είχαν αφαιρέσει 710.000 ευρώ. Έκαναν πολυτελή βίο και ξέπλεναν τα χρήματα σε βίντεο κλιπ και τζόγο.

Η αστυνομία βρήκε στην κατοχή τους πιστόλια, εκρηκτικά, πολεμικό τυφέκιο ενώ όπως έγινε γνωστό τα τρία μέλη του κυκλώματος είναι 26,27 και 28 ετών.

Ο συγκεκριμένος τράπερ της σπείρας είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές το 2021 όπου είχε συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα. Τότε μαζί με άλλα τέσσερα άτομα είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που «χτυπούσαν» ΑΤΜ.

Μάλιστα, τότε είχε δείξει διάθεση να συνεργαστεί με τις αρχές ζητώντας την επιείκεια των δικαστών και του εισαγγελέα. Είχε παραδεχθεί πως ήταν σε κάποιες από τις κλοπές ΑΤΜ και ισχυρίζεται πως ο ίδιος φρόντιζε να «προστατεύει» τους φύλακες, προειδοποιώντας τους ότι έπεται έκρηξη.

Το οικονομικό όφελος που είχε αποκομίσει η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δράση της, ανερχόταν στις 915.000 ευρώ. Συνολικά εξιχνιάστηκαν 27 περιπτώσεις κλοπών ΑΤΜ και εννέα αυτοκινήτων.