«Βροχή» τα ροζ χαρτάκια στη Θεσσαλονίκη: «Η μοναδική πόλη που παρκάρουν πάνω σε λεωφόρο» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
«Βροχή» τα ροζ χαρτάκια στη Θεσσαλονίκη: «Η μοναδική πόλη που παρκάρουν πάνω σε λεωφόρο» (vid)
Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι από τη Διεύθυνση Τροχαίας στη Θεσσαλονίκη, με τις κλήσεις να πέφτουν «βροχή» και τους οδηγούς να ψάχνουν τις πινακίδες τους.

Τα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα στους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης κυνηγούν εδώ και αρκετές μέρες οι αστυνομικοί της Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Περιπολικά της Τροχαίας πραγματοποιούν όλο το απόγευμα της Δευτέρας ελέγχους στις οδούς Εγνατία και Τσιμισκή, με τους αστυνομικούς να μοιράζουν ροζ χαρτάκια στα παρκαρισμένα οχήματα.

Όπως αναφέρει η αστυνομία: Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, με στόχο την οδική ασφάλεια, τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την εξάλειψη των συνθηκών που επιτείνουν τις συνέπειες τους, πραγματοποιεί συστηματικούς τροχονομικούς ελέγχους.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ελέγχους στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και βεβαίωσαν συνολικά (418) παραβάσεις εκ των οποίων (299) για παράνομη στάθμευση, (93) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας και (26) για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

@ntinos182 #thessaloniki#thess#egnatia#parking#kamara#noparking ♬ Pirates Of The Caribbean - Main Theme - He's A Pirate - Geek Music

Από την άλλη, οι οδηγοί έρχονται αντιμέτωποι με τα ροζ χαρτάκια και σχολιάζουν στα social media την αφαίρεση των πινακίδων τους. Κάποιοι θεωρούν πως το μέτρο είναι σωστό και τονίζουν ότι η Θεσσαλονίκη «είναι η μοναδική πόλη που παρκάρουν πάνω σε ΛΕΩΦΌΡΟ. Να τα παίρνε και γερανός ακόμα καλύτερα», με έναν άλλον να προσθέτει: «Με το καλό και στην Αγ.Δημητριου που που από τέσσερις λωρίδες, μένει μόνο 1 με τους έξυπνους διπλο-τριπλοπαρκαδωρους».

@xariskaz Ειχαμε πινακιδες 👋 #kazelos #cars #ticket #police #policeticket ♬ Spongebob Closing Theme Song Music - Ocean Floor Orchestra

Ωστόσο, αρκετοί είναι και αυτοί που προσπαθούν να δικαιολογήσουν το παράνομο παρκάρισμα καθώς δεν υπάρχει μεγάλος χώρος στάθμευσης στην πόλη. «Με τον fly over το πιο κοντινό πάρκινγκ είναι στην Κατερίνη» έγραψε κάποιος στο TikTok.