Ξεκίνησε η μεγάλη πορεία από το Πολυτεχνείο: H αιματοβαμμένη σημαία στην κεφαλή (pics & vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ξεκίνησε η μεγάλη πορεία από το Πολυτεχνείο: H αιματοβαμμένη σημαία στην κεφαλή (pics & vid)
Ξεκίνησε η μεγάλη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία με πλήθους κόσμου να δίνει το παρών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με την αιματοβαμμένη σημαία από την εξέγερση να προπορεύεται στην κεφαλή της πορείας.

Φοιτητές - μέλη της ΠΑΣΠ που συνοδεύουν την ιστορική σημαία έφτασαν πριν λίγο μπροστά από το Πολυτεχνείο, άνοιξαν την αιματοβαμμένη σημαία φώναξαν συνθήματα όπως «αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε» και συνεχίζουν την πορεία τους προς την αμερικανική πρεσβεία.

Από το συγκρότημα του ΕΜΠ στην Πατησίων ξεκίνησε η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία. Όπως κάθε χρόνο, στην «πρώτη γραμμή» φαντάροι ως φόρος τιμής σε εκείνους για τους φαντάρους που επέλεξαν να προστατεύσουν τους εξεγερμένους.

Με σημαίες της Παλαιστίνης, υψωμένες γροθιές, πανό και αντιπολεμικά συνθήματα συμμετέχουν οι φοιτητές στην πορεία-προσυγκέντρωση της μεγάλης πορείας για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

το μεταξύ, απροσπέλαστο είναι το κέντρο της Αθήνας καθώς έχουν κλείσει κεντρικοί σταθμοί του Μετρό, ενώ υπάρχουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ, λόγω της μεγάλης πορείας.

H Πατησίων και άλλοι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας έχουν τεθεί εκτός κυκλοφορίας.

Δείτε φωτογραφίες:

1

2

3

2

3

3

1