Αθλήτρια καταγγέλλει τον προπονητή της στην κωπηλασία για βιασμό: «Όλα αυτά που μας έχει περιγράψει είναι ανατριχιαστικά» λένε οι γονείς της

Επιμέλεια: Newsroom
Αθλήτρια καταγγέλλει τον προπονητή της στην κωπηλασία για βιασμό: «Όλα αυτά που μας έχει περιγράψει είναι ανατριχιαστικά» λένε οι γονείς της
Ένα κορίτσι μόλις 16 ετών, πρωταθλήτρια Ελλάδος στην κωπηλασία καταγγέλλει πως έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον 38χρονο προπονητή της.

Νέα καταγγελία για βιασμό ανήλικου ατόμου από τον χώρο του αθλητισμού είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, με θύμα αθλήτρια κωπηλασίας.

Συγκεκριμένα, η 18χρονη σήμερα αθλήτρια κατήγγειλε στην εκπομπή Live News στο Mega πως έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης απ' τον 38χρονο προπονητή της, όταν εκείνη ήταν 16 ετών. «Μου έχει καταστρέψει ένα κομμάτι της ζωής μου, κάποια χρόνια της ζωής μου τα οποία το μόνο που θα μου μείνει είναι μια μαυρίλα και το μόνο που θέλω είναι να τα διαγράψω από την μνήμη του μυαλού μου, Όλο αυτό που συνέβη είναι κάτι το οποίο μέχρι τώρα που έχει περάσει ένας χρόνος, ενάμισης, δεν έχω δεχτεί ότι έχει συμβεί. Δεν μπορώ να το αποδεχτώ ότι έχει συμβεί αυτό το πράγμα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το κορίτσι ανέφερε πως η αποτρόπαια πράξη συνέβη όταν στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος στο άθλημά της. «Είναι κάτι το οποίο με βασανίζει κάθε μέρα, στον ύπνο μου, όταν κάνω άλλα πράγματα. Όλα τα γεγονότα, ό,τι συνέβη, τον τρόπο που συνέβη το κάθε τι. Νιώθω ότι δεν μπορώ να το ξεπεράσω και να ξεχάσω τι έχει γίνει», είπε η 18χρονη, πλέον, κοπέλα και πρόσθεσε «όλη η συμπεριφορά του προς εμένα γινόταν ολοένα και χειρότερη. Εγώ φοβόμουν κάθε μέρα για το πώς θα εξελιχθεί. Ένιωθα κατεστραμμένη, ένιωθα ότι δεν αξίζει να ζω πλέον, με όλα αυτά που γινόντουσαν». «Αποφάσισα ότι δεν μπορώ να ζω πλέον με αυτόν τον τρόπο και αποφάσισα να μιλήσω στους γονείς μου. Είχα συνειδητοποιήσει πλέον σε τεράστιο βαθμό τον κίνδυνο που διέτρεχα από αυτόν τον άνθρωπο, τον φόβο να τον αντικρίσω».

Οι γονείς της του είχαν τυφλή εμπιστοσύνη. Έβλεπαν στον πρόσωπό του έναν μέντορα που θα βοηθούσε την κόρη τους να πετύχει τους στόχους της στον αθλητισμό.

«Πριν περίπου από ένα χρόνο το παιδί αποφάσισε να μου μιλήσει, κατάλαβα ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό. Δεν μπορούσε όμως με τίποτα να πάει το μυαλό μου στο τι μπορεί να είναι το τόσο σοβαρό που ήθελε να μου πει. Ξεκίνησε να μου περιγράφει τι συνέβη με τον προπονητή της και σοκαρίστηκα απίστευτα. Μας είπε για όλη την κακοποιητική συμπεριφορά και πώς ήρθε ο πρώτος βιασμός. Μας περιέγραψε όλες τις φορές που της συνέβη και πώς το βίωσε όλο αυτό. Άκουγα ”παγωμένη” την κόρη μου και της είπα ότι θα είμαι δίπλα της» περιέγραψε η μητέρα της αθλήτριας.

Η μητέρα έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη και ζητά την τιμωρία του προπονητή. Η ίδια λέει στην εκπομπή του mega: «Ο ένας χρόνος που περιμένουμε είναι εφιαλτικός, βασανιστικός. Περάσαμε την γ’ λυκείου που ήταν πέρσι το παιδί σε ψυχιάτρους, αστυνομίες, δικηγόρους, είχε αυτοκτονικές τάσεις, ευτυχώς έχει την κωπηλασία σαν διέξοδο. Όλα αυτά που μας έχει περιγράψει είναι ανατριχιαστικά. Πραγματικά, για ένα παιδί που βιώνει κάτι τόσο τραγικό, είναι πράγματα που κανένα παιδί δεν πρέπει να βιώνει έτσι την ερωτική ζωή ενός ανθρώπου πώς ξεκινάνε τα πρώτα βήματα. Εμείς θέλουμε αυτός ο άνθρωπος να τιμωρηθεί, να ανακουφιστεί το παιδί μου, να νιώσει τη δικαίωση και ένα ίχνος ανακούφισης».