«Πυρά» Ερντογάν κατά Ισραήλ: «Κανείς δεν μπορεί να απλώσει χέρι στη Γάζα»

Newsroom
«Πυρά» Ερντογάν κατά Ισραήλ: «Κανείς δεν μπορεί να απλώσει χέρι στη Γάζα»
Ο Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε επίδειξη ισχύος λέγοντας ότι κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει την Τουρκία από τα γίνει «νικηφόρα» ενώ έσπευσε να δηλώσει ακόμη πως κανένας «δεν μπορεί να απλώσει χέρι στη Γάζα».

«Καμία ιμπεριαλιστική δύναμη δεν θα μπορέσει να εμποδίσει τη Δημοκρατία της Τουρκίας να είναι ευτυχισμένη, επιτυχημένη και νικηφόρα» ήταν το μήνυμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πανηγυρική ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ανακήρυξη της Δημοκρατίας το 1923.

«Όπου υπάρχει άνθρωπος καταπιεσμένος, θύμα διώξεων και σε ανάγκη, η Τουρκία είναι αυτή που σπεύδει να τον βοηθήσει, τον πιάνει από το χέρι, τον σηκώνει και τον βοηθάει στα προβλήματά του. Αυτή τη στάση την έχουμε δείξει στο παρελθόν στην Κορέα, στην Κύπρο, στο Ιράκ, στη Συρία, στη Λιβύη, στην Υεμένη, στο Ιράκ, στη Συρία, στη Λιβύη, στην Υεμένη και τέλος στο Καραμπάχ» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος συμπληρώνοντας: «Σήμερα, δείχνουμε την ίδια αποφασιστική στάση για την Παλαιστίνη και τη Γάζα, για την οποία ο Ατατούρκ είπε ότι “κανείς δεν μπορεί να απλώσει χέρι” και προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον λαό της Γάζας. Το μεγάλο συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη που οργανώσαμε χθες, με τη συμμετοχή 1,5 εκατ. ατόμων, ήταν ένα μέρος (της στάσης μας) αυτής».