Επιδόσεις-έκπληξη για το ΚΚΕ σε δήμους και περιφέρειες: «Ανεβαίνει η εμπιστοσύνη στο κόμμα» δήλωσε ο Κουτσούμπας

Επιμέλεια: Newsroom
Επιδόσεις-έκπληξη για το ΚΚΕ σε δήμους και περιφέρειες: «Ανεβαίνει η εμπιστοσύνη στο κόμμα» δήλωσε ο Κουτσούμπας
Εντυπωσιακή άνοδο καταγράφει στον σημερινό, πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών εμφανίζει το ΚΚΕ.

Στα θετικά αποτελέσματα που κατέγραψαν οι συνδιασμοί της Λαϊκής Συσπείρωσης στις αυτοδιοικητικές εκλογές αναφέρθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Τα αποτελέσματα των εκλογών επιβεβαιώνουν θετικές διεργασίες που κυοφορούνται τρεις μόλις μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές, παρότι ο συσχετισμός εξακολουθεί να είναι πολύ αρνητικός», σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για το αποτέλεσμα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

«Μπορούμε να πούμε ότι σταθεροποιείται και ενισχύεται, αργά αλλά σταθερά, ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής», πρόσθεσε.

Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή καταγραφή στον σημερινό, πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών που εμφανίζει το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, στον Δήμο Αθηναίων, ο υποψήφιος του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, κατέλαβε την τέταρτη θέση με ποσοστό 12,61% και με διαφορά σχεδόν μίας μονάδας από τον Κώστα Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκέντρωσε ποσοστό 13,48%.

Ακόμη καλύτερες επιδόσεις σημείωσε το ΚΚΕ στην Περιφέρεια Αττικής, όπου ο Γιάννης Πρωτούλης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης, συγκέντρωσε ποσοστό 14,05%, αφήνοντας τέταρτο τον Γιάννη Σγουρό από το ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό 13,12%.

Στο Δήμος Πατρέων, ο νυν δήμαρχος, προερχόμενος από το ΚΚΕ, Κωνσταντίνος Πελετίδης, συγκέντρωσε ποσοστό 40,92%, έναντι του Κωνσταντίνου Σβόλη, που συγκέντρωσε ποσοστό 25,50%, με την αναμέτρηση να οδηγείται στον δεύτερο γύρο.

Κομμουνιστή δήμαρχο φαίνεται ότι θα αποκτήσει και η Ικαρία αφού η «Λαϊκή Συσπείρωση» με την μέχρι τώρα καταμέτρηση, σχεδόν στο 30%, λαμβάνει 47,65% των ψήφων.

Τέλος, σε αρκετούς δήμους της Αττικής οι «εκλεκτοί« του ΚΚΕ έχουν περάσει στον δεύτερο γύρο.