Στην αστυνομία ο άνδρας που «συνέλαβε» μετανάστες στον Έβρο: Τι είπε στην Ασφάλεια για το περιστατικό

Επιμέλεια: Newsroom
Στην αστυνομία ο άνδρας που «συνέλαβε» μετανάστες στον Έβρο: Τι είπε στην Ασφάλεια για το περιστατικό
Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες στον Έβρο με αυτόκλητους πολιτοφύλακες να «συλλαμβάνουν» μετανάστες.

Στην Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης μαζί με τον δικηγόρο του εμφανίστηκε ο άνδρας που ανέβασε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχοντας αιχμαλωτίσει τέσσερις μετανάστες.

Από την Αστυνομίας ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας ο οποίος διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό.

«Η Ελλάδα είναι ισχυρό κράτος δικαίου. Είναι συντεταγμένη πολιτεία, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Αυταπατώνται οικτρά όσοι θεωρούν ότι μπορούν να υποκαταστήσουν την Πολιτεία και τις Αρχές της, ερμηνεύοντας τους νόμους κατά το δοκούν», σημειώνουν οι πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του reader.gr, ο άνδρας εξετάστηκε, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Ισχυρίστηκε ενώπιον των Αρχών ότι απλώς τραβούσε το βίντεο.

Την ίδια ώρα όμως κανείς από τους υπόλοιπους που είτε εμφανίζονται είτε ακούγονται στο βίντεο -μετανάστες και αυτόκλητοι πολιτοφύλακες- δεν έχουν εντοπιστεί.

Το ντροπιαστικό βίντεο δείχνει κάποιους αυτόκλητοι «σερίφηδες» να έχουν πάρει τον νόμο στα χέρια τους, να έχουν ακινητοποιήσει τέσσερις ταλαιπωρημένους ανθρώπους σε χωματόδρομο, με τον έναν μάλιστα να μοιάζει χτυπημένος.

Το νέο βίντεο, η ημερομηνία του οποίου δεν έχει διασταυρωθεί πλήρως, έρχεται μετά το περιστατικό που σημειώθηκε λίγο έξω από την Αλεξανδρούπολη, όπου ένας άνδρας κρατούσε στο τρέιλερ του αυτοκινήτου του 13 μετανάστες.