Εκτός ελέγχου και η φωτιά στην Εύβοια: «Μπορεί να πάρει καταστροφικές διαστάσεις αν δεν κοπάσουν οι άνεμοι»

Newsroom
Εκτός ελέγχου και η φωτιά στην Εύβοια: «Μπορεί να πάρει καταστροφικές διαστάσεις αν δεν κοπάσουν οι άνεμοι»
Για μία ακόμη φορά η Εύβοια γνωρίζει τον πύρινο εφιάλτη. Αυτή τη φορά οι φλόγες απειλούν τα Ψαχνά φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής από τα πρώτα σπίτια.

Μία πολύ δύσκολη νύχτα έχουν μπροστά τους οι πυροσβέστες και οι εθελοντές που μαζί με τους κατοίκους προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν στη μεγάλη φωτιά της κεντρικής Εύβοιας.

Αυτή τη στιγμή τρία είναι τα ενεργά πύρινα μέτωπα στη συγκεκριμένη περιοχή, που είναι και ο πονοκέφαλος των πυροσβεστών.

Το μέτωπο προς τoν Βατώντα πορεύεται μέσα σε δασωμένη περιοχή με πολλά πεύκα, ενώ στην ίδια περιοχή υπάρχουν κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Η βιομηχανική περιοχή της Νέας Αρτάκης αν και έχει εκκενωθεί από τους εργαζόμενους που υπάρχουν εκεί, είναι πονοκέφαλος για τις πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς είναι μία περιοχή γεμάτη με τη πτηνοτροφεία, χοιροστάσια αλλά και πολλές κατασκευές από ξύλα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης μιλώντας στο evima.gr, για την εξέλιξη της φωτιάς κατά την διάρκεια της νύχτας δήλωσε πως, «η νύχτα θα είναι πολύ δύσκολη έχουν ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές επιχειρήσεις από την φωτιά στην περιοχή των Ψαχνών. Εάν η ταχύτητα του αέρα συνεχιστεί κατά την διάρκεια της νύχτας με αυτή την ένταση, η φωτιά μπορεί να πάρει καταστροφικές διαστάσεις στην περιοχή»