Η κρυφή ιστορία πίσω από τα διασημότερα γλυκά στον κόσμο: Πως προέκυψε το όνομα «Snickers»

Επιμέλεια: Newsroom
Η κρυφή ιστορία πίσω από τα διασημότερα γλυκά στον κόσμο: Πως προέκυψε το όνομα «Snickers»
Η ιστορία πίσω από το όνομα Snickers είναι μια υπενθύμιση ότι ακόμη και τα πιο εμβληματικά και οικεία πράγματα έχουν συχνά συναρπαστικές ιστορίες που κρύβονται κάτω από την επιφάνειά τους.

Οι μπάρες Snickers κατέχουν μια αγαπημένη θέση ανάμεσα στις αγαπημένες γλυκές απολαύσεις παγκοσμίως. Φαίνεται όμως ότι η ετικέτα της σοκολάτας έχει μια περίεργη και ενδιαφέρουσα ιστορία που μόλις πρόσφατα ήρθε στο φως.

Εδώ και δεκαετίες, η Snickers είναι ένα οικείο όνομα, το οποίο εξυπηρετεί όσους έχουν μια τάση για ζαχαρούχες απολαύσεις από τότε που παρουσιάστηκε το 1911. Ενώ οι περισσότεροι από εμάς απολαμβάνουμε τις γεύσεις και τις επιδόσεις του μάρκετινγκ, λίγοι έχουν αναλογιστεί την προέλευση του ίδιου του ονόματος «Snickers».

Η αφήγηση εκτυλίσσεται πάνω από έναν αιώνα πριν, όταν ο Frank και η Ethel Mars ξεκίνησαν το ταξίδι τους στη ζαχαροπλαστική, ιδρύοντας ένα εργοστάσιο γλυκών. Ενώ το αρχικό τους εγχείρημα μπορεί να μην είχε μεγάλη επιτυχία, η μοίρα τους χαμογέλασε, καθώς αργότερα ίδρυσαν το «Mar-o-Bar», ένα εγχείρημα που τελικά θα μετατρεπόταν στη γνωστή εταιρεία Mars Company.

Η μάρκα εκτοξεύτηκε στην επιτυχία με το παρθενικό της προϊόν, το απολαυστικό Milky Way, κατακτώντας τις καρδιές και τους γευστικούς κάλυκες πολλών ανθρώπων. Οι αναφορές αποκαλύπτουν ότι το ζευγάρι απέκτησε τελικά μια εκτεταμένη φάρμα εκτροφής αλόγων 3.000 στρεμμάτων στο Τενεσί, η οποία βαφτίστηκε εύστοχα από τον θρίαμβό τους, το Milky Way. Η φάρμα έγινε το σπίτι μερικών αγαπημένων αλόγων, συμπεριλαμβανομένου του αγαπημένου συντρόφου της Ethel, Snickers, ο οποίος δυστυχώς απεβίωσε το 1930.

Η τραγωδία χτύπησε λίγο πριν από τη δημιουργία μιας νέας σοκολάτας, στην οποία δεν είχε ακόμη δοθεί επίσημο όνομα. Ως έναν ειλικρινή φόρο τιμής στο άλογο που έχασε τη ζωή του, το δίδυμο της Mars αποφάσισε να ονομάσει το επερχόμενο γλυκό με το όνομα του αείμνηστου Snickers, συνυφαίνοντας το εμπορικό σήμα τους με μια συγκινητική κληρονομιά που καλύπτει γενιές και γενιές.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Snickers πέρασε μια μεταβατική περίοδο, καθώς ονομαζόταν Marathon Bar από το 1967 έως το 1990, προτού επανακτήσει τον αρχικό της τίτλο, εμπνευσμένο από το άλογο.