Οι λάτρεις της μπύρας φρίκαραν όταν έμαθαν ότι στη παραγωγή του ποτού χρησιμοποιούνται εντόσθια ψαριών

Επιμέλεια: Newsroom
Οι λάτρεις της μπύρας φρίκαραν όταν έμαθαν ότι στη παραγωγή του ποτού χρησιμοποιούνται εντόσθια ψαριών
Πολλές μπύρες είναι φιλικές προς τους χορτοφάγους και τους vegan, καθώς δεν χρησιμοποιούν καθόλου isinglass στη διαδικασία παραγωγής.

Οι άνθρωποι έμειναν τρομοκρατημένοι αφού συνειδητοποίησαν ότι υπάρχει στην πραγματικότητα ένα αρκετά αηδιαστικό συστατικό σε ένα από τα αγαπημένα τους ποτά.

Εμείς - και πολλές άλλες χώρες - καταναλώνουμε πολλή μπύρα, και ενώ δεν είναι κακό να απολαμβάνετε μια μπύρα πού και πού, δεν είναι πολλοί αυτοί που γνωρίζουν τι χρειάζεται για να παραχθεί αυτό το δροσιστικό ποτό που όλοι λατρεύουμε το καλοκαίρι.

Φυσικά, υπάρχουν τέσσερα κύρια συστατικά - σιτάρι, λυκίσκος, μαγιά και νερό - αλλά υπάρχουν και άλλα κρυφά συστατικά που ίσως δεν γνωρίζετε, και ένα από αυτά προέρχεται από ένα ψάρι.

Το προϊόν των ψαριών ονομάζεται isinglass και προέρχεται από την κολυμβητική κύστη των ψαριών.

Χρησιμοποιείται στη διαδικασία παρασκευής μπύρας για τον καθαρισμό του υγρού και χρησιμοποιείται επίσης σε ορισμένα κρασιά. Αρχικά παρασκευαζόταν από οξύρρυγχο, αλλά στη συνέχεια δημιουργήθηκαν μέθοδοι που χρησιμοποιούσαν επίσης μπακαλιάρο.

Σήμερα, μεγάλες ζυθοποιίες που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν isinglass.

Βασικά, χρησιμοποιείται για το φιλτράρισμα των ιζημάτων από τη μπύρα, αλλά χρησιμοποιήθηκε και σε άλλα προϊόντα, όπως επιδόρπια, πριν η παραγωγή ζελατίνης.

η ζύμη μπορεί να κάνει τη μπύρα θολή και με ιζήματα, οπότε προστίθεται isinglass επειδή τα σωματίδια του isinglass και τα σωματίδια της ζύμης συνδέονται μεταξύ τους και βυθίζονται στον πυθμένα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να φιλτραριστούν και η μπύρα θα είναι πολύ λιγότερο θολή.

Αλλά μην ανησυχείτε, φίλοι της μπύρας, δεν χρησιμοποιούν όλες οι μπύρες isinglass, οπότε αν είστε χορτοφάγος - ή απλά αηδιασμένος - τότε υπάρχουν ακόμα μπύρες για να πιείτε. Υπάρχουν αρκετές μπύρες που δεν περιέχουν το προϊόν ψαριού.