Μαρινάκης: «Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία»

Επιμέλεια: Newsroom
 Μαρινάκης: «Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία»
Ο Παύλος Μαρινάκης διευκρίνισε ότι δεν θα καταργηθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία αλλά θα επανεξεταστεί ο καλύτερος τρόπος λειτουργίας της.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία και πως ποτέ δεν ήταν στις προθέσεις της κυβέρνησης η κατάργησή της.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Πέμπτης (13/7), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι αναζητείται τρόπος για να έχει τον καλύτερο δυνατό ρόλο και τρόπο λειτουργίας σε συνεργασία με όλη την υπόλοιπη ΕΛ.ΑΣ.

«Το λέω ρητώς. Δεν καταργείται (η Πανεπιστημιακή Αστυνομία) και δεν υπήρξε ποτέ καμία τέτοια πρόθεση και καμιά τέτοια διατύπωση. Αντιθέτως επανεξετάζουμε συνεχώς πως θα έχει τον καλύτερο δυνατό ρόλο και τρόπο λειτουργίας σε συνεργασία με όλη την υπόλοιπη ΕΛ.ΑΣ.», τόνισε.

Παράλληλα, ο κ.Μαρινάκης ρωτήθηκε και σχετικά με την έφιππη αστυνομία που πρότεινε για την Αθήνα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης και σχολίασε ότι δεν υπήρξε κανένα «άδειασμα» του υπουργού από τον πρωθυπουργό, απλά υπήρξε μια πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή.