Σημαντικές μειώσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών ζητά η κυβέρνηση: Την Πέμπτη οι τελικές προτάσεις των ακτοπλόων

Σημαντικές μειώσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών ζητά η κυβέρνηση: Την Πέμπτη οι τελικές προτάσεις των ακτοπλόων
Μειώσεις τιμών και ανταπόκριση στην εθνική προσπάθεια ανακούφισης των ελληνικών οικογενειών ζήτησε η κυβέρνηση από τους ακτοπλόους στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Περίπου 90 λεπτά διήρκησε η σύσκεψη των κυβερνητικών στελεχών με τους ακτοπλόους στο Μέγαρο Μαξίμου, με βασικό θέμα την εύρεση λύσης στο ζήτημα των υψηλών τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, που καθιστά για μεγάλο αριθμό νοικοκυριών απαγορευτική τη μετακίνηση με πλοίο εν μέσω καλοκαιριού.

Το μήνυμα της κυβέρνησης ήταν «ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια για την ανακούφιση των Ελλήνων πολιτών και της ελληνικής οικογένειας λόγω της ενεργειακής και πληθωρικής κρίσης».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, η κυβέρνηση ζήτησε από τους ακτοπλόους να παρουσιάσουν προτάσεις προς με σημαντικές εκπτώσεις για τους επιβάτες κυρίως στα δρομολόγια κορμού, αυτά δηλαδή που έχουν αφετηρία ή άφιξη τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας. Εκτός των άλλων, η κυβέρνηση ζήτησε οι εκπτώσεις αυτές που θα εφαρμοστούν, να αφορούν και τα αυτοκίνητα.

Οι ακτοπλόοι, από την πλευρά τους, εξέφρασαν τα προβλήματά τους που σχετίζονται με τον πληθωρισμό, τις τιμές των καυσίμων, την εξυπηρέτηση άγονων γραμμών αλλά και τις σημαντικές ζημιές προηγούμενων ετών παράλληλα με την ανάγκη για την ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου.

Η συνάντηση έληξε με την υπόσχεση των ακτοπλόων ότι θα ανταποκριθούν για να συμβάλλουν κι αυτοί με τον τρόπο τους στην ανακούφιση των ελληνικών οικογενειών με συγκεκριμένες εκπτώσεις και πακέτα προσφορών