Η σκιά των Pindos Atletico μεγαλώνει (vid)

Η σκιά των Pindos Atletico μεγαλώνει (vid)
Το Gazzetta βρέθηκε στην παρουσίαση του δίσκου «Δεντρίμ», στο «Six D.O.G.S».

Οι Pindos Atletico παρουσίασαν τον δίσκο τους «Δεντρίμ» στο «Six D.O.G.S» και αμέσως οι στίχοι ενός φίλου και αδελφού τους μας ήρθαν στο μυαλό: σε ένα σπίτι λίγοι και καλοί δεμένοι… Βίβα Dani Gambino και όσο ζω θα το φωνάζω, θα το λέω, Pindos Oleo! Κάπως έτσι κύλησε η φάση και το ραπ δίδυμο θα χρειαστεί κι άλλους χώρους, κι άλλα φιλόξενα σπίτια για να στεγάσει την τρέλα και την αμεσότητά τους.
Ας πάμε, όμως, στο στάδιο της αναμονής. Ξέρετε, εκεί που περιμένεις και στέκεσαι και βλέπεις και προσπαθείς να καταλάβεις. Παρατηρείς και υποψιάζεσαι. Έξω από την είσοδο πυκνώνει ο κόσμος, αλλά και πάλι δεν υπάρχει βιασύνη και αχρείαστη παρόρμηση. Είσαι σίγουρος. Όσοι έχουν έρθει ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει να ακούς τους Pindos. Αράζεις με τους κολλητούς, παίρνεις ποτό και… γουστάρεις. Στο χαλαρό και το τρελό την ίδια στιγμή. Στο νέο και το παλιό, στο ραπ και το ηπειρώτικο βρίσκεις κοινή οδό την αγνή διασκέδαση και την αίσθηση του αυθόρμητου που λέει τώρα θα το ταρακουνήσουμε το μέρος. Το κοινό που παραβρέθηκε κατάλαβε ότι αυτό το όνειρο είναι βαθιά δικό μας και πως ο βρυχηθμός της αρκούδας θα «αγκαλιάζει» την ξαφνική μεταλλική ριπή. Είπαμε, σε ένα σπίτι λίγοι και καλοί δεμένοι.. [η φωτογραφία, από παλαιότερο live, από τη σελίδα τους στο facebook/Credits: Taso Agapis Photography]

Κάθε κομμάτι αποκτά… σάρκα!


Ο χώρος ιδανικός για το live. Αμέσως ένιωθες άνετα και οικεία και περίμενες την επαφή με τους καλλιτέχνες. Οι ράπερ που προηγήθηκαν προετοίμασαν καλά το κοινό. Τα φώτα σβήσανε και οι Mpelafon, Thelitikos ανέβηκαν στη σκηνή. Πριν γίνει οτιδήποτε όμως, ενός λεπτού σιγή για την τραγωδία στην Πύλο. Χαμηλωμένα κεφάλια και σιωπή. Και μετά το όνειρο ξεσπάει, σπάει και όλοι γίνονται ένα. Τα εφτά κομμάτια του «Δεντρίμ» κατακλύζουν τον χώρο και ξεσηκώνουν. Σε αυτό παίζει σημαντικό ρόλο ο ήχος που είχε την ένταση που έπρεπε και ο dj quicksilver. Ο τύπος στρώνει σίγουρα «χαλιά» και οι Pindos πατάνε με την ορμή που πρέπει. Αν έχεις ακούσει το LP περιμένεις πολλά στο ζωντανό. Ε, κάθε κομμάτι αποκτά τη… σάρκα που πρέπει και αποζημιώνει όσους βρίσκονται στον χώρο. Η επιλογή της σειράς με την οποία θα ακουστούν τα τραγούδια σωστά επιλεγμένη. Η παρόρμηση και η καλή διάθεση μπλέκονται με την ένταση που φτιάχνει το δίδυμο πάνω στη σκηνή και όταν μπαίνει το «2462» γίνεται χαμός! Από κει και πέρα όλοι είναι παραδομένοι στις διαθέσεις των Pindos. Στο τέλος θα μπουν και οι ηπειρώτικοι ήχοι και ένα ελεύθερο πνεύμα θα γεμίσει τον χώρο του «Six D.O.G.S». Το πράγμα, όμως, δεν τελειώνει εδώ.

Με Dani Gambino και Νέγρο του Μοριά δεν χάνεις


Δεν χρειάζεται να πούμε για τα ντριλ, τα άφροτραπ στοιχεία και για τα ασταμάτητα flow του διδύμου. Η χημεία τους πάνω στη σκηνή δεδομένη, αναμενόμενη και η «γλώσσα» τους για να κερδίσουν το κοινό. Αυτό που έκανε ακόμα καλύτερο το live ήταν οι συνεργασίες. Εκεί που γουστάρεις να ακούς Mpelafon, Thelitikos, ανεβαίνει και αρπάζει το τρίτο μικρόφωνο ο Dani Gambino! Τρέλα από κάτω και το αλάνι δίνει το δικό του ύφος και flow στο «2462». Μετά πετά και το «Κόπροι» και ο ενθουσιασμός ξεφεύγει. Ακούγεται σύνθημα για πάρτη του και η βραδιά δεν έχει τελειώσει. Και εντάξει, τον DG τον περίμενες. Εκεί που μπαίνει στην τελική ευθεία το live «σκάει» στη σκηνή ο Νέγρος του Μοριά! Η ωραία τρέλα, πλέκεται με το «δώστε ό,τι έχετε» και εμείς κατεβαίνουμε στην «Υπόγα». Η ζωντανή εμφάνιση των Pindos Atletico φτάνει στο τέλος της και είσαι σίγουρος: οι τύποι τα έδωσαν όλα, δεν ήταν φειδωλοί σε τίποτα και το «Δεντρίμ», πλέον, είναι παντού! Το κοινό δεν πρέπει να έχει παράπονο. Υψηλοί παλμοί, ικανοποίηση επιθυμιών και σούπερ καλεσμένοι. Τι άλλο να ζητήσεις. Η απήχηση των Pindos μεγαλώνει, τους αξίζει και το σύνθημα δεν παλιώνει: Pindos Oleo!

@Photo credits: facebook, Taso Agapis Photography