Πόλη στην Σαρδηνία νοικιάζει σπίτια έναντι ενός δολαρίου: Τι ρόλο έχει παίξει ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ 

Επιμέλεια: Newsroom
Πόλη στην Σαρδηνία νοικιάζει σπίτια έναντι ενός δολαρίου: Τι ρόλο έχει παίξει ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ 
Το Ολολάι έχει εκκινήσει την καμπάνια με την ονομασία «Εργασία από το Ολολάι» με στόχο να αυξηθεί ο πληθυσμός της, που σήμερα αποτελείται από 1.300 άτομα. 

Μικρή πόλη στην Ιταλία ξεκίνησε καμπάνια με στόχο την ενίσχυση του πληθυσμού της. Παρέχει καταλύματα έναντι ενός δολαρίου το μήνα σε όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν και να εργάζονται από εκεί. Για να ενισχύσει τον σκοπό της, επικαλείται τη στενή σχέση ενός διάσημου τέκνου της με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

Το Ολολάι έχει εκκινήσει την καμπάνια με την ονομασία «Εργασία από το Ολολάι» με στόχο να αυξηθεί ο πληθυσμός της, που σήμερα αποτελείται από 1.300 άτομα.

Σε πρώτη φάση, έχει επιλεγεί μία ομάδα Αμερικανών εποίκων που θα μπορέσει να μείνει στην πόλη για όσο διάστημα επιθυμεί. Οι επιλεχθέντες είναι αποκλειστικά Αμερικανοί, λόγω της στενής σύνδεσης που έχει η περιοχή με τις ΗΠΑ.

Ο Φράνκο Κολούμπου, βοσκός που στη συνέχεια ασχολήθηκε με το μπόξινγκ και αναδείχθηκε σε διαγωνισμούς ομορφιάς, είχε μετακομίσει από το Ολολάι στην Καλιφόρνια στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Το 1970 αναδείχθηκε Mr Europe και Mr Universe.

Γνωρίστηκε με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ σε διαγωνισμό bodybuilding στα μέσα του '60 και οι δύο τους δέχθηκαν από στενούς φιλικούς δεσμούς. Ο Κολούμπου ήταν ο κουμπάρος στο γάμο του χολιγουντιανού αστέρα με την Μαρία Σράιβερ.

Το 1978, μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες επειδή έσκασε μια θερμοφόρα φυσώντας μέσα της. Επέστρεφε στη γενέτειρά του κάθε καλοκαίρι και πέθανε το 2019, μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε ενώ κολυμπούσε στη Σαρδηνία.

Πριν από μερικά χρόνια, είχε ξεκινήσει από το Ολολάι η καμπάνια για την πώληση σπιτιών έναντι ενός δολαρίου, που στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε άλλες περιοχές της Ιταλίας, οι οποίες κινδυνεύουν να ερημώσουν.

«Η αναζωογόνηση της πόλης, η βελτίωση της ζωής των κατοίκων και η αποτροπή της ερήμωσης είναι οι στόχοι μας» δήλωσε ο Φρανσέσκο Κολούμπου, δήμαρχος του Ολολάι. «Πιστεύουμε ότι είναι ένα ωραίο μέρος για να ζει και να εργάζεται κανείς εξ αποστάσεως» συμπλήρωσε και επεσήμανε πως οι νέοι κάτοικοι θα είναι κοντά στη φύση και θα απολαμβάνουν την ηρεμία, τις παραδόσεις και την παραδοσιακή κουζίνα.

«Η πόλη είναι ένα παράθυρο στον κόσμο» δήλωσε η Βερόνικα Μάτα, πρόεδρος του συλλόγου Sa Mata. «Επιλέξαμε τις ΗΠΑ για την αρχική φάση λόγω της σύνδεσής της με ένα ιδιαίτερο πρόσωπο, τον αξέχαστο Φράνκο Κολούμπου».

Στο εγγύς μέλλον η καμπάνια θα επεκταθεί και σε άλλες εθνικότητες καθώς αναμένεται να ανοίξει σχετικά πλατφόρμα για αιτήσεις.