Η Σουηδία δεν αναγνώρισε το σεξ ως άθλημα και δεν θα φιλοξενήσει Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Sex

Η Σουηδία δεν αναγνώρισε το σεξ ως άθλημα και δεν θα φιλοξενήσει Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Sex
Παρά την προσπάθεια της Σουηδικής Ομοσπονδίας του Σεξ να συμπεριληφθεί στη Σουηδική Αθλητική Συνομοσπονδία, το αίτημα απορρίφθηκε αφού δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να εξεταστεί.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί ο ισχυρισμός ότι η Σουηδία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που επισημοποίησε το σεξ ως άθλημα και θα φιλοξενήσει το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σεξ που θα διεξαχθεί στις 8 Ιουνίου στο Γκέτεμποργκ.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται πως το εν λόγω πρωτάθλημα διάρκειας έξι εβδομάδων θα έχει και ελληνική εκπροσώπηση. Ωστόσο, ο εν λόγω ισχυρισμός δεν ευσταθεί.

Με δελτίο Τύπου που εκδόθηκε στις 26 Απριλίου 2023, κατά τη διάρκεια της Εθνικής Αθλητικής Συνάντησης, στην οποία λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις σχετικά με το μέλλον του εγχώριου αθλητισμού, εξετάστηκαν έξι αιτήσεις συλλόγων για ένταξη στη Συνομοσπονδία. Πιο συγκεκριμένα, αίτημα κατέβαλε η Σουηδική Ένωση για τη Λειτουργική Γυμναστική, ο Σουηδικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Αθλητισμού, η Σουηδική Σκακιστική, η Σουηδική Ένωση Τάε Κβον Ντο, η Σουηδική Ομοσπονδία του Σεξ και τέλος, η Σουηδική Ένωση Κανόε Σλάλομ. Το μοναδικό αίτημα που εγκρίθηκε ήταν αυτό της Σουηδικής Ένωσης για τη Λειτουργική Γυμναστική, ενώ το αίτημα της Σουηδικής Ομοσπονδίας του Σεξ απορρίφθηκε χωρίς καν να αξιολογηθεί καθώς ήταν ελλιπές και επιστράφηκε πίσω στην αιτούσα Ομοσπονδία για διόρθωση των ελλείψεων.

Επιπλέον, η υπεύθυνη επικοινωνίας της Σουηδικής Αθλητικής Συνομοσπονδίας, Anna Setzman, δήλωσε πως τα όσα αναπαράγονται στο διαδίκτυο περί αναγνώρισης του σεξ ως επίσημου αθλήματος και ένταξης της Σουηδικής Ομοσπονδίας του Σεξ στη Συνομοσπονδία είναι ψευδείς πληροφορίες:

«Η Σουηδική Αθλητική Συνομοσπονδία επέστησε την προσοχή της στο γεγονός ότι σε ορισμένα σημεία διεθνών μέσων ενημέρωσης διαδίδονται επί του παρόντος ειδήσεις ότι μια Ομοσπονδία του Σεξ έχει γίνει μέλος της Σουηδικής Αθλητικής Συνομοσπονδίας. Είναι ψευδείς πληροφορίες με στόχο να σπιλώσουν τον σουηδικό αθλητισμό και τη Σουηδία. Δεν υπάρχει Ομοσπονδία του Σεξ που να είναι μέλος της Σουηδικής Αθλητικής Συνομοσπονδίας».

Έτσι παρά την προσπάθεια της Σουηδικής Ομοσπονδίας του Σεξ να συμπεριληφθεί στη Σουηδική Αθλητική Συνομοσπονδία, το αίτημα απορρίφθηκε αφού δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να εξεταστεί.