Ανείπωτη τραγωδία στην Ινδία: Μοιραία σύγκρουση τρένων με 50 νεκρούς και 350 τραυματίες

Ανείπωτη τραγωδία στην Ινδία: Μοιραία σύγκρουση τρένων με 50 νεκρούς και 350 τραυματίες
Μια τραγωδία σημειώιθηκε στην περιφέρεια Μπαλασόρ - Το ένα τρένο εκτροχιάστηκε, έχει ξεκινήσει επιχείρηση διάσωσης.

Τουλάχιστον 50 είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 350 οι τραυματίες μετά τη σύγκρουση δύο τρένων και τον εκτροχιασμό του ενός στην περιφέρεια Μπαλασόρ της Οντίσα στην Ινδία. Η σύγκρουση των δύο τρένων και ο εκτροχιασμός της μίας έγινε στον σταθμό Bahanaga Bazar, καθώς το τρένο που εκτροχιάστηκε κατευθυνόταν στον κεντρικό σταθμό Chennai. Μετά τον εκτροχιασμό του, μια διερχόμενη αμαξοστοιχία έπεσε πάνω, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστούν τέσσερα βαγόνια. Πάνω από 600 άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στις αμαξοστοιχίες.

Η επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη και παρέχεται «κάθε δυνατή βοήθεια» στα θύματα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι.

«Σε ανησυχία από το δυστύχημα των τρένων στην Οντίσα. Αυτή τη στιγμή η λύπη μου, οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων. Μακάρι οι τραυματίες να αναρρώσουν σύντομα. Μίλησα με τον Υπουργό Μεταφορών και έλαβα ενημέρωση της κατάστασης. Οι ειδικές δυνάμεις είναι καθ’ οδόν στο σημείο της σύγκρουσης και παρέχεται κάθε δυνατή βοήθεια σε όσους εμπλέκονται στην τραγωδία», έγραψε στο Twitter ο Μόντι.

Πρόκειται για ένα «σοβαρό δυστύχημα», είπε στους δημοσιογράφους ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Δυτικής Βεγγάλης. Στελέχη της σιδηροδρομικής εταιρείας South Eastern Railway, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, εξέφρασαν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα είναι μεγάλος.

Το Κορομαντέλ Εξπρές εκτροχιάστηκε και τα 10-12 βαγόνια του έπεσαν στη διπλανή γραμμή, σύμφωνα με το Hindustan Times. Πολλοί από τους επιβάτες εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια.

«Δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο για τις λεπτομέρειες και τον απολογισμό των θυμάτων αυτήν τη στιγμή. Βρισκόμουν στο Δελχί και σπεύδω στο σημείο του δυστυχήματος», είπε ο Αρτσάνα Τζόσι, ο γενικός διευθυντής της South Eastern Railways.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία στο Balasore, που βρίσκεται στην ανατολική Ινδία, περίπου 300 χιλιόμετρα ανατολικά της Καλκούτας.