Οι πιο παράξενες και εκκεντρικές διαθήκες στην ιστορία: Εκατομμύρια σε κατοικίδια και αποτέφρωση...στο διάστημα

Επιμέλεια: Newsroom
Οι πιο παράξενες και εκκεντρικές διαθήκες στην ιστορία: Εκατομμύρια σε κατοικίδια και αποτέφρωση...στο διάστημα
Εννιά διαθήκες που άφησαν ιστορία...

Η διαθήκη, το νομικό έγγραφο που αποτυπώνει την τελευταία μετά θάνατον θέληση ενός ανθρώπου, είναι στην πραγματικότητα άλλη μια εξήγηση του ποιος ήταν και πώς έζησε. Κάποιοι γνωστοί, προβεβλημένοι και λιγότερο πλούσιοι άνθρωποι, χρησιμοποίησαν αυτήν την ευκαιρία με έναν αξιομνημόνευτο τρόπο.

Αρχικά, ο μεγιστάνας Χέρνι Φορντ άφησε στη διαθήκη του 500.000 δολάρια με τον όρο να διανεμηθούν σε 4.157 εκπαιδευτικά και φιλανθρωπικά ιδρύματα. Αυτή είναι μεγαλύτερη μετά θάνατον δωρεά στην ιστορία μέχρι σήμερα.

Από την άλλη μεριά, το περιεχόμενο της διαθήκης της βασίλισσας Ελισάβετ και τους συζύγου της Φιλίππου, θα μείνει μυστικό και σφραγισμένο για τα επόμενα 90 χρόνια.

Ο δημιουργός του «Σταρ Τρεκ» και λάτρης του διαστήματος, ζήτησε να αποτεφρωθεί και η τέφρα του να σταλεί και να διασκορπιστεί στο διάστημα, πράγμα που τον έκανε τον πρώτο άνθρωπο στην παγκόσμια ιστορία.

Ο θρυλικός θεατρικός συγγραφέας Γουίλιαμ Σαίξπηρ άφησε στη σύζυγό του, Αν Χάθαγουεϊ, το «δεύτερο καλύτερο κρεβάτι του», αλλά και κάποιες κουρτίνες και καλύμματα. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του το άφησε στην κόρη του, Σουζάνα.

Δεν είναι λίγοι και οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων, οι οποίοι αφήνουν την περιουσία τους στα αγαπημένα τους τετράποδα, με τον πιο πλούσιο σκύλο να έχει περιουσία 400 εκατομμυρίων δολαρίων.