Εκλογές 2023: Βρέθηκε ο χαμένος σάκος με τα ψηφοδέλτια που είχε ξεχάσει η δικαστική αντιπρόσωπος στην Πολίχνη

Εκλογές 2023: Βρέθηκε ο χαμένος σάκος με τα ψηφοδέλτια που είχε ξεχάσει η δικαστική αντιπρόσωπος στην Πολίχνη
Τυχερή είναι τελικά η δικαστική αντιπρόσωπος που είχε ξεχάσει τον σάκο με τα ψηφοδέλτια στην Πολίχνη, καθώς ο σάκος βρέθηκε.

Μια δικαστική αντιπρόσωπος στην Πολίχνη είχε ξεχάσει τον σάκο με τα ψηφοδέλτια στο εκλογικό τμήμα, στις εκλογές της 21ης Μαΐου, με αποτέλεσμα αυτά να πάρουν τον «δρόμο» για την ανακύκλωση.

Ωστόσο στάθηκε τελικά... τυχερή αφού ο Δήμος Παύλου Μελά (όπου ανήκει η Πολίχνη) τα τελευταία χρόνια, διαθέτει press container, δηλαδή container στα οποία καταλήγει μόνο χαρτί.

Αυτό έκανε πιο εύκολη την αναζήτηση του χαμένου εκλογικού υλικού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το theopinion.gr, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μετέβησαν την επομένη των εκλογών στα εκλογικά τμήματα για να πάρουν τις μαύρες σακούλες με τα προς ανακύκλωση ψηφοδέλτια και στη συνέχεια, μετά από διαλογή που θα ακολουθούσε, το καθαρό πλέον χαρτί θα κατέληγε στην ανακύκλωση.

Όταν, λοιπόν, έγινε γνωστό ότι μία δικαστική αντιπρόσωπος στην Πολίχνη ξέχασε τον σάκο με τα έγκυρα, μετρημένα ψηφοδέλτια, οι άνθρωποι της Ανακύκλωσης στον Δήμο Παύλου Μελά έγιναν πιο προσεκτικοί στη διαλογή και έτσι μπόρεσαν, μετά από έρευνα, να ανακαλύψουν τον διαφορετικού χρώματος σάκο ανάμεσα στις μαύρες σακούλες.

Τελικά, την περασμένη Παρασκευή 26 Μαΐου, ο επόπτης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Στράτος Τενεκετζής παρέδωσε τον σάκο με τα καταμετρημένα ψηφοδέλτια στη δικαστική αντιπρόσωπο.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της είχε κινηθεί ποινική διαδικασία για πιθανή παράβαση καθήκοντος και παρακώλυση της εκλογικής διαδικασίας.

Όπως εξηγεί στο TheOpinion ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σάκης Λαζαρίδης, «το εκλογικό υλικό – τα ψηφοδέλτια που δεν χρησιμοποιήθηκαν – συλλέχθηκε από την υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης με ανοιχτά φορτηγάκια και αποθηκεύτηκε σε ειδικό container. Έτσι ήταν εύκολο να εντοπιστεί το άσπρο τσουβαλάκι ανάμεσα στις άλλες μαύρες σακούλες με τα αχρησιμοποίητα ψηφοδέλτια». Διαφορετικά, εάν συλλέγονταν με το αυτοκίνητο της ανακύκλωσης, όπως συμβαίνει συνήθως σε άλλους δήμους, θα ήταν αδύνατο να βρεθεί ατόφιος ο σάκος, γιατί θα πρεσάρονταν μαζί με άλλα ανακυκλώσιμα υλικά.

«Ο Δήμος Παύλου Μελά υλοποιεί πρόγραμμα ανακύκλωσης ξεχωριστά για αλουμίνιο, χαρτί, τηγανέλαιο και πλαστικό μέσα από τα Πράσινα Σημεία του, τα οποία στη συνέχεια μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού, εκποιούνται. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε χρόνο συλλέγεται γύρω στους 30 τόνους καθαρό χαρτί από τα σχολεία και τα Πράσινα Σημεία του Δήμου Παύλου Μελά», τονίζει ο κ. Λαζαρίδης.