Quest 3: H Meta ετοιμάζει ένα πολύ πιο ελαφρύ και λεπτό headset

Quest 3: H Meta ετοιμάζει ένα πολύ πιο ελαφρύ και λεπτό headset
Αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά.

O γνωστός insider και δημοσιογράφος Mark Gurman δημοσίευσε νεότερες πληροφορίες για το επόμενο headset της Meta.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο Power On newsletter του στο Bloomberg, το Quest 3 (που έχει αυτή τη στιγμή την κωδική ονομασία Eureka) είναι αρκετά πιο λεπτό και ελαφρύ από το τωρινό μοντέλο και θα προσφέρει πολύ πιο άνετη χρήση ακόμη και για ώρες.

Στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνεται η ανανεωμένη καταγραφή των κινήσεων των χεριών, αλλά και το pass through video. Η τιμή του θα είναι σαφώς υψηλότερη από τα 400 δολάρια του Quest 2, αλλά σίγουρα θα κινηθεί αρκετά χαμηλότερα από το Quest Pro.

Βελτιώσεις έχουμε και στις συνολικές επιδόσεις. Η νέα κάσκα έχει το Qualcomm Snapdragon XR2 chip στο εσωτερικό της, κάτι που την κάνει να είναι πιο δυνατή και να προσφέρει καλύτερη εμπειρία συνολικά.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε πως δεν θα υπάρχει είναι το eye-tracking, μία τεχνική που έχει βοηθήσει αρκετά το PlayStation VR2 να αποδίδει εξαιρετικά τον όγκο πληροφορίας που θέλει ο χρήστης εκεί που κοιτάει, αλλά και το να στοχεύει καλύτερα.

Στο εσωτερικό του Quest 3 υπάρχουν 4 κάμερες (οι 2 έγχρωμες), καθώς και ένα dial που επιτρέπει στον χρήστη να ρυθμίσει καλύτερα την απόσταση των φακών από τα μάτια του.

Περισσότερα θα έχουμε με την επίσημη ανακοίνωσή του.