Η λίστα των Ευρωπαίων που κάνουν μπάνιο καθημερινά: Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Η λίστα των Ευρωπαίων που κάνουν μπάνιο καθημερινά: Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα
Το καλοκαιράκι φτάνει και μια νέα επίκαιρη έρευνα μελετά την προσωπική καθαριότητα των πολιτών από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Οι τρεις μήνες του καλοκαιριού πολλές φορές μπορεί να γίνουν απάλευτοι λόγω της ζέστης. Ειδικά στη χώρα μας, όπου οι θερμοκρασίες είναι συνήθως αρκετά υψηλές αυτή την περίοδο, σχεδόν όλοι αναζητούμε λύσεις προκειμένου να δροσιστούμε. Το καθημερινό ντους είναι μία από αυτές. Μετράμε αντίστροφα για τη στιγμή που θα φτάσουμε σπίτι, θα βγάλουμε τα ρούχα μας και θα μπούμε για μπάνιο.

Τι συμβαίνει, όμως, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και πόσο συχνά κάνουν μπάνιο οι πολίτες τους; Αυτό μελετά μια νέα έρευνα που αναδημοσιεύτηκε στο Twitter από τον χρήστη @xruiztru και έχεις ως τίτλο «Το ποσοστό των ανθρώπων που κάνουν καθημερινά μπάνιο στην Ευρώπη».

Σε αυτή την έρευνα, λοιπόν, βλέπουμε τον ευρωπαϊκό χάρτη με διάφορες διαβαθμίσεις. Στην πρώτη θέση των πολιτών που κάνουν καθημερινά μπάνιο βρίσκονται οι Ιταλοί με ποσοστό που αγγίζει και ξεπερνά το 95%. Λίγο πιο κάτω με ποσοστό μεταξύ 85% και 94% βλέπουμε τους Πορτογάλους, ενώ την τρίτη θέση μοιράζεται η Ελλάδα με την Ισπανία με ποσοστό ανθρώπων που κάνει καθημερινά μπάνιο στο 75% με 84%.

Από εκεί και μετά, όσο ειδικά ανεβαίνουμε προς τα βόρεια της ευρωπαϊκής ηπείρου, το ποσοστό πέφτει δραματικά με τις περισσότερες χώρες να βρίσκονται κάτω από 65%. Εντύπωση παρόλα αυτά προκαλεί και η Γαλλία, η οποία βρίσκεται λίστα με τις χώρες όπου οι πολίτες τους δεν κάνουν σχεδόν ποτέ μπάνιο καθημερινά!