Επέζησε από μακελειό σε παραλία παριστάνοντας τη νεκρή για να ξεγελάσει τον δράστη (vid)

Επέζησε από μακελειό σε παραλία παριστάνοντας τη νεκρή για να ξεγελάσει τον δράστη (vid)
Τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε σε μακελειό σε παραλία της Τυνησίας, αλλά και το πως επέζησε, περιέγραψε μια γυναίκα.

Στιγμές που δύσκολα θα φύγουν από τη μνήμη της περιέγραψε μια γυναίκα που βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Το 2015 κατάφερε να επιζήσει από μακελειό σε παραλία της Τυνησίας, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σκορπώντας τον θάνατο.

Η τρομοκρατική επίθεση έγινε στις 26 Ιουνίου 2015 στο τουριστικό θέρετρο Port El Kantaoui και 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι 29 τραυματίστηκαν. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» που ισχυρίστηκε ότι ο μακελάρης ήταν ενας 22χρονος Τυνήσιος φοιτητής.

Είχε κρύψει ένα όπλο κάτω από ομπρέλα στην παραλία, ενώ χρησιμοποίησε και χειροβομβίδες στην επίθεσή του. Η Angela Evans μίλησε στο BBC για τις στιγμές που βίωσε μαζί με τη φίλη της, παριστάνοντας τις νεκρές για να γλιτώσουν από τα πυρά του δράστη.

«Σηκωθήκαμε όρθιες και κοιτάξαμε. Είδαμε έναν άνδρα με μαύρα, πολλές σειρές ξαπλώστρες μακριά που στεκόταν εκεί με το τεράστιο όπλο του και πυροβολούσε τον κόσμο.

Δεν μπορούσες να τρέξεις, ήσουν ανοιχτός στόχος, πυροβολούσε οποιονδήποτε έτρεχε, ακόμα και ανθρώπους σε ξαπλώστρες, απλώς τους σκότωνε. Έτσι και οι δύο ταυτόχρονα, κάναμε τις νεκρές. Απλώς πέσαμε στο έδαφος, με τα πρόσωπα στην άμμο.

Οι πυροβολισμοί συνεχίστηκαν. Απλώς συνέχιζε να πυροβολεί, πλησίαζε όλο και πιο κοντά. Μετά τα πόδια του ήταν στο πλάι μου. Δεν κουνιέσαι, γιατί είσαι ο επόμενος, απλά προσεύχεσαι στον Θεό», διηγήθηκε η Angela Evans.

Οι δύο γυναίκες όταν είδαν τον δράστη να φεύγει μακριά από την παραλία και να κινείται προς κοντινό ξενοδοχείο, θεώρησαν ότι ήταν ασφαλές να τρέξουν και να κρυφτούν σε ένα άλλο κοντινό ξενοδοχείο. Έτσι κατάφεραν να γλιτώσουν.