O λόγος που οι πόρτες των σπιτιών ανοίγουν πάντα προς τα μέσα

O λόγος που οι πόρτες των σπιτιών ανοίγουν πάντα προς τα μέσα
Είχες αναρωτηθεί ποτέ γιατί με όλες τις πόρτες συμβαίνει το ίδιο;

H εξώπορτα κάθε σπιτιού αποτελεί την κεντρική είσοδο, για να περάσει κάποιος στο εσωτερικό της κατοικίας. Με το άνοιγμα της δίνει την πρόσβαση στους καλεσμένους μας να εισέλθουν στο στο σαλόνι ή το χολ και στη συνέχεια να προχωρήσουν στο υπόλοιπο σπίτι.

Ωστόσο, όπως πολύ καλά θα έχεις παρατηρήσει, οι πόρτες αυτές ανοίγουν πάντα προς τα μέσα. Το ίδιο μοτίβο συνήθως ακολουθούν και οι εσωτερικές πόρτες κάθε κατοικίας, αυτές δηλαδή που οδηγούν στα δωμάτια ή στο μπάνιο.

Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, ένας από τους λόγους που οδήγησε στην κατασκευή των πορτών να ανοίγουν προς τα μέσα είναι η ασφάλεια της πόρτας. Όταν κάποιος χτυπάει την πόρτα και στη συνέχεια εμείς ανοίγουμε, το άνοιγμα της πόρτας προς τα μέσα παρέχει μεγαλύτερο οπτικό πεδίο σε εμάς. Αν η πόρτα άνοιγε προς τα έξω, θα χρειαζόταν περισσότερος χρόνος για να δει κανείς ποιος βρίσκεται μπροστά από την πόρτα, καθώς η ίδια η πόρτα θα εμπόδιζε το οπτικό μας πεδίο.

....

Ένας άλλος λόγος που οδήγησε σε αυτόν τον προσανατολισμό είναι ο έλεγχος του ανοίγματος. Το άτομο που ανοίγει την πόρτα από το εσωτερικό του σπιτιού μπορεί να έχει τον πλήρη έλεγχο του ανοίγματος, καθώς η κίνηση ανοίγματος της πόρτας έρχεται προς τη θέση του και όχι προς εκείνη του ατόμου που βρίσκεται στην άλλη πλευρά

Εν ολίγοις, ο στόχος είναι να δοθεί ο έλεγχος της πρόσβασης στο άτομο που βρίσκεται μέσα στο σπίτι.