«Είπαν ότι έγινε χοντράδα, ότι είδαν αίμα, αγχώθηκα, μου κόπηκαν τα πόδια», λέει ο 8ος κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Άλκη

Newsroom
«Είπαν ότι έγινε χοντράδα, ότι είδαν αίμα, αγχώθηκα, μου κόπηκαν τα πόδια», λέει ο 8ος κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Άλκη
Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με τις απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων.

Με την απολογία του 8ου κατηγορούμενου ολοκληρώθηκε για σήμερα η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό δύο φίλων του, το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στη Χαριλάου.

Ο 21χρονος ανέφερε στην αρχή: «Σε καμιά μητέρα και σε κανέναν πατέρα να μην συμβεί αυτό» και στη συνέχεια έδωσε τη δική του εκδοχή για το επίδικο περιστατικό. «Πήγα για να βοηθήσω. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να συμβεί αυτό που συνέβη. Εμείς δεν βγήκαμε από το αυτοκίνητο. Περιμέναμε να ρωτήσουν τι ομάδα είναι», είπε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μετά από κάποια δευτερόλεπτα, όπως απολογήθηκε, βγήκε από το όχημα μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες. «Δεν είχα καλή οπτική, δεν μπορούσα να δω τι γίνεται, ούτε είδα όπλα. Έβλεπα ότι μαλώνουν, ότι υπήρχε μια συμπλοκή. Ήταν όλοι μαυροφορεμένοι, δεν μπορούσα να καταλάβω ποιοι είναι ποιοι. Γύρισα πίσω φτάνοντας ανάμεσα στα δύο πρώτα οχήματα. Όταν είδα ότι μαλώνουν και ακούγονταν φωνές άλλαξα γνώμη και δεν ήθελα να πάω. Λέω: “ τι πας να κάνεις, για ποιον λόγο”.

Επιστρέφοντας στο αυτοκίνητο, ο 21χρονος ρώτησε τους υπόλοιπους τι συνέβη. «Είπαν ότι έγινε χοντράδα, ότι είδαν αίμα. Αγχώθηκα. Μετά από κάποια ώρα, ξημερώματα εκείνης της μέρας, έμαθα για τον Άλκη. Μου κόπηκαν τα πόδια, δεν ήξερα τι να κάνω».

Πηγή: Thestival