Οπαδική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στον 21χρονο για τον ξυλοδαρμό του 16χρονου

Οπαδική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στον 21χρονο για τον ξυλοδαρμό του 16χρονου
Ο 21χρονος κατηγορείται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ληστεία, κατοχή και χρησιμοποίηση αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών εις βάρος του 21χρονου, ο οποίος συνελήφθη για την οπαδική επίθεση στην περιοχή Ευαγγελίστριας Θεσσαλονίκης.

Ο 21χρονος κατηγορείται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ληστεία, κατοχή και χρησιμοποίηση αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη, αλλά και για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού. Επίσης διώκεται και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο κατηγορούμενος φέρεται πως παραδέχτηκε ότι μαζί με τους φίλους χτύπησε τον 16χρονο γιατί τους εξύβρισε ο ίδιος και μέλη της παρέας του. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή από όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Ο 21χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, μαζί με ένα ακόμη άτομο, φέρονται να χτύπησαν αλλά και να αφαίρεσαν τη ζακέτα 16χρονου στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, το απόγευμα της Τρίτης (2/5). Η ζακέτα έφερε διακριτικό της ομάδας του ΠΑΟΚ. Το θύμα της επίθεσης νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.