Το αμφίβιο λεωφορείο της Βουδαπέστης: Σε ξεναγεί μέσα και έξω από το νερό

Το αμφίβιο λεωφορείο της Βουδαπέστης: Σε ξεναγεί μέσα και έξω από το νερό
Πώς θα σου φαινόταν μια βόλτα με λεωφορείο μέσα στον Δούναβη;

Σκέψου να βρίσκεσαι στη Βουδαπέστη, να στέκεσαι στην άκρη του Δούναβη και να χαζεύεις το ποτάμι και ξαφνικά να περνάει από μπροστά σου ένα λεωφορείο γεμάτο με κόσμο. Η πρώτη σου κίνηση δε θα ήταν να καλέσεις βοήθεια, θεωρώντας πως κάτι λάθος έχει συμβεί;

Ας μη γελιόμαστε, όλοι πάνω κάτω το ίδιο θα σκεφτόμασταν: «Μα καλά πώς γίνεται ένα λεωφορείο να κάνει βόλτες μέσα σε ένα από τα πιο διάσημα ποτάμια της Ευρώπης;». Kι όμως το πλωτό λεωφορείο RiverRide, που εδώ και χρόνια ξεναγεί τους τουρίστες στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, μπορεί άνετα να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό.

Το συγκεκριμένο αμφίβιο λεωφορείο μπορεί να το βρει κανείς εύκολα με μια βόλτα στην πόλη. Περνάει μπροστά από τα πιο σημαντικά μνημεία της πρωτεύουσας, ενώ στη συνέχεια φτάνει στην άκρη του Δούναβη και βουτάει στα νερά, χωρίς να σταματά την ξενάγηση.

Όπως αναφέρουν μάλιστα και στην επίσημη ιστοσελίδα του τουριστικού λεωφορείου «ο κόσμος θεωρεί ως μεγαλύτερο πλεονέκτημα μας το ότι μπορούμε να μπούμε στον Δούναβη. Εμείς πιστεύουμε ότι είναι ακόμη πιο σημαντικό το γεγονός ότι μπορούμε να βγούμε ξανά έξω. Γι’ αυτό λοιπόν σας παρακαλούμε να μην καλέσετε την άμεση βοήθεια αν δείτε ένα κίτρινο λεωφορείο να επιπλέει στο ποτάμι. Αυτό το λεωφορείο μπορεί να κολυμπήσει».

...

Η τιμή για να κλείσει κάποιος εισιτήριο με το συγκεκριμένο λεωφορείο είναι 37 ευρώ/ άτομο, αλλά σίγουρα πρόκειται για μια πρωτόγνωρη εμπειρία.