Στο «κάδρο» τέσσερα πρόσωπα για τη δολοφονία Καραϊβάζ: Είχαν κάνει πρόβα οι δράστες (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Στο «κάδρο» τέσσερα πρόσωπα για τη δολοφονία Καραϊβάζ: Είχαν κάνει πρόβα οι δράστες (vid)
Στο κάδρο των ερευνών είναι ακόμη τέσσερα πρόσωπα, τα οποία έχουν μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό εμπλοκής στην εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Στη σύλληψη δύο αδερφών για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ προχώρησε η αστυνομία. Οι δύο άνδρες κρατούνται στη ΓΑΔΑ και δεν είπαν κουβέντα στους αστυνομικούς, ούτε ρώτησαν για το λόγο της σύλληψής τους.

Πρόκειται για έναν 40χρονο Έλληνα με τα αρχικά Λ.Ι., φερόμενο εκτελεστή του δημοσιογράφου και συνεπιβάτη στη μηχανή των δραστών. Ο δεύτερος συλληφθείς είναι ο 48χρονος αδελφός του, με τα αρχικά Λ.Ε., ο οποίος φέρεται να οδηγούσε το λευκό βαν που συνόδευε τους δράστες μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Ο 40χρονος δεν είναι άγνωστος στις διωκτικές αρχές. Έχει απασχολήσει ξανά για υποθέσεις εκβιασμών, χωρίς να φέρει ωστόσο βαρύ ποινικό παρελθόν. Σημειώνεται ότι οι αρχές παρακολουθούσαν σχεδόν πέντε μήνες τα δύο αδέλφια.

Σύμφωνα με το reader.gr στο κάδρο των ερευνών είναι ακόμη τέσσερα πρόσωπα, τα οποία έχουν μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό εμπλοκής στην εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Πληροφορίες αναφέρουν πως επίκεινται δύο ακόμα εντάλματα σύλληψης που δεν αποκλείεται να εκδοθούν και να εκτελεστούν σήμερα (29/4).

Οι δράστες της δολοφονίας του δημοσιογράφου είχαν κάνει «πρόβα» μία ημέρα πριν, σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου και ο ταξίαρχος διοικητής ασφαλείας Γιάννης Σκούρας ενημέρωσαν για το πώς έφτασαν στα ίχνη των δύο συλληφθέντων.

«Από την συνδυαστική ανάλυση του υλικού που συγκεντρώθηκε διακριβώθηκε ότι οι δράστες για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από τον τόπο του εγκλήματος χρησιμοποίησαν τουλάχιστον μία μοτοσυκλέτα τύπου σκούτερ, καθώς και φορτηγό τύπου βαν. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι διαπιστώθηκε κίνηση των οχημάτων αυτών στην ίδια περιοχή και στον ίδιο χρόνο την προηγούμενη μέρα της ανθρωποκτονίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.