Το βανάκι πρόδωσε τους εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Το βανάκι πρόδωσε τους εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ (vid)
Οι τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ απασχόλησαν την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.

Με τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ ασχολήθηκε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη, λίγο μετά την ανακοίνωση της σύλληψης δύο αδερφών ηλικίας 40 και 48 ετών. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό τα δύο αδέλφια εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις.

Ο ένας συνελήφθη μετά από αστραπιαία αστυνομική επιχείρηση έξω από το κατάστημα της συντρόφου του στη Νίκαια και ο άλλος στο σπίτι του στον Νέο Βουτζά.

Για τον έναν μάλιστα εκδόθηκε και ένταλμα για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη, που είχε γίνει με επίσης μαφιόζικο τρόπο έξω από γυμναστήριο στο Γαλάτσι, τον Δεκέμβριο του 2021.

Πρόκειται για σεσημασμένους με «πλούσιο» μητρώο… Ο ένας για ληστείες και ο άλλος για εκβιασμούς και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση του γνωστού και ως «Καράφλα» που έπεσε θύμα δολοφονίας.

Τα δύο αδέλφια φαίνεται να είχαν ενταχθεί σε άλλη εγκληματική οργάνωση, εξίσου γνωστού μαφιόζου που είχε πέσει θύμα απόπειρας δολοφονίας έξω από φούρνο στη Βούλα τον Ιούλιο του 2020.

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα της δολοφονίας του δημοσιογράφου και ποιος έδωσε την εντολή γι’ αυτήν. Οι Αρχές εκτιμούν πως έχουν να κάνουν με τις αποκαλύψεις του αδικοχαμένου αστυνομικού συντάκτη για τη δράση των κυκλωμάτων της νύχτας και τον μεταξύ τους πόλεμο, παρουσιάζοντας ονόματα και αναλυτικά στοιχεία για τη δραστηριότητά τους.

Οι εκτελεστές αν και «επαγγελματίες», έκαναν λάθη που τους πρόδωσαν. Για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου μέρες πριν αλλά και για την κάλυψη των εκτελεστών, χρησιμοποίησαν ένα βανάκι που ανήκει στη σύντροφο του ενός, η οποία είναι ιδιοκτήτρια εταιρίας καθαρισμού. Τη μηχανή που χρησιμοποίησαν για την εκτέλεση, την πήραν από γνωστό τους πρόσωπο και το μόνο που έκαναν ήταν να αλλάξουν τις πινακίδες.

Το άλλο στοιχείο που επίσης τους «καίει», είναι τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων από την περιοχή της εκτέλεσης του Καραϊβάζ στον Άλιμο. Τα έκλεισαν λίγο πριν τη δολοφονία και τα άνοιξαν ξανά στις περιοχές που κατέληξαν για να κρυφτούν.

Από την ανάλυση των βιντεοληπτικών υλικών από το σημείο της δολοφονίας, την ευρύτερη περιοχή και έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό που εργαζόταν ο Γιώργος Καραϊβάζ, προέκυψε πως οι δράστες, τον παρακολουθούσαν μέρες πριν.

Η έρευνα συνεχίζεται μέχρι να ταυτοποιηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι και κυρίως ο «εγκέφαλος», που έδωσε την εντολή για την εκτέλεση.

Το χρονικό της εκτέλεσης

Ήταν μεσημέρι της Παρασκευής 9 Απριλίου 2021 όταν έσκασε σαν βόμβα η είδηση για την εν ψυχρώ δολοφονία του, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Ο δημοσιογράφος επέστρεφε από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, όπου εργαζόταν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Στάθμευσε το αυτοκίνητό του, βγήκε και κατευθύνθηκε πεζός προς το σπίτι του.

Δύο άτομα που επέβαιναν σε σκουρόχρωμο σκούτερ, μάρκας Μπέβερλι, τον πλησίασαν και ο συνεπιβάτης τον πυροβόλησε δεκατρείς φορές με πιστόλι των εννέα χιλιοστών, προκαλώντας του πολλαπλά τραύματα και ρίχνοντάς τον νεκρό στο έδαφος. Οι δέκα σφαίρες τον πέτυχαν σε διάφορα σημεία του σώματός του.