Κασιδιάρης - Νικολόπουλος: Μυστική συμφωνία για «κοινή» σύμπραξη στις εκλογές

Επιμέλεια: Newsroom
Κασιδιάρης - Νικολόπουλος: Μυστική συμφωνία για «κοινή» σύμπραξη στις εκλογές
Κι ενώ η Ελλάδα παραμένει παγωμένη μετά την ανακοίνωση του Ηλία Κασιδιάρη ότι θα κατέβει στις εκλογές του 2023, μία κίνηση του Νίκου Νικολόπουλου δημιουργεί ερωτήματα μιας και μία λεπτομέρεια ίσως να αποκάλυψε πιθανή συνεργασία.

Συνολικά 50 κόμματα έχουν καταθέσει αίτηση στον Άρειο Πάγο για συμμετοχή στις εκλογές της 21ης Μαΐου (δείτε εδώ αναλυτικά ποιοι θέλουν να κατέβουν στην πολιτική αρένα). Ανάμεσα στα κόμματα είναι και αυτό του Νίκου Νικολόπουλου με την ονομασία «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες - Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος».

Ωστόσο, το κόμμα του κ. Νικολόπουλου ονομαζόταν «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος» μέχρι χθες που προστέθηκε η ονομασία «Έλληνες», η οποία παραπέμπει στην ονομασία του κόμματος του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη. Μάλιστα, έχει προστεθεί στο έμβλημα και η ελληνική σημαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Νικολόπουλος και Κασιδιάρης έχουν διαπραγματευτεί πιθανή συνεργασία τους για αυτό και στην ονομασία του κόμματος προστέθηκε το «Έλληνες», όνομα που είχε επιλέξει ο χρυσαυγίτης για το δικό του κόμμα.

Σύμφωνα με το reader.gr, μετά το μπλόκο που θα βάλει ο Άρειος Πάγος στο κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης φέρεται να προσανατολίζεται να κάνει δήλωση στήριξης στον Νίκο Νικολόπουλο και τότε όλοι οι υποψήφιοι του, θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες - Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος».

Δύο στελέχη των ΑΝΕΛ στους «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες»

Σύμφωνα με το site του κόμματος «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες», ο πρώην βουλευτής του Πάνου Καμμένου, Κώστας Κατσίκης, αναλαμβάνει αντιπρόεδρος, ενώ επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, τοποθετήθηκε το πρώην στέλεχος των ΑΝΕΛ, Κυριάκος Τόμπρας.

Πάντως, ο κ. Νικολόπουλος είχε χαρακτηρίσει το μπλόκο στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, «αντισυνταγματική μεθόδευση».

Πιο συγκεκριμένα, δυο μέρες πριν, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πελοπόννησος fm 104.1» απάντησε σε ερώτημα για το μπλόκο στον καταδικασμένο υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας πως «πρόκειται ασφαλώς για μία αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική μεθόδευση».

«Είναι αδιανόητο και πρωτόγνωρο για την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και τον ελεύθερο κόσμο, μια κυβέρνηση να αποκλείει κόμματα και να απαγορεύεται σε πολίτες να ψηφίζουν αυτό που επιλέγουν. Εν προκειμένω, εάν πράγματι αποκλειστούν οι ''Έλληνες'' ή και το ΕΑΝ, τότε η κυβέρνηση και όσα κόμματα συνεργάστηκαν μαζί της για τον σκοπό αυτό θα γίνουν δολοφόνοι της δημοκρατίας και όχι υπερασπιστές της».

«Είναι ανήθικο, για την καρέκλα τους, για την κονόμα τους, για τη διατήρηση του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, να απεργάζονται τέτοιες αντιδημοκρατικές μεθόδους. Με μία λέξη, είναι ανήθικο να αποκλείουν χιλιάδες πολιτών να εκφραστούν ελεύθερα, πάνω στην απέλπιδα προσπάθειά τους να διασώσουν την αυτοδυναμία τους, που, όπως φαίνεται, δυστυχώς γι' αυτούς, δεν εξασφαλίζεται με κανένα εκλογικό σενάριο» είχε πει μεταξύ άλλων.

Όπως όλα δείχνουν, οι διαπραγματεύσεις Νικολόπουλου - Κασιδιάρη έγιναν στο παρά πέντε, πριν την εκπνοή υποβολής αίτησης στον Άρειο Πάγο, ενώ αναμένεται και αντίδραση της κυβέρνησης.