Ο Κουβανός: Το μπαρ - μουσείο του Τσε Γκεβάρα στη Σίφνο που σερβίρει μόνο ρούμι

Ο Κουβανός: Το μπαρ - μουσείο του Τσε Γκεβάρα στη Σίφνο που σερβίρει μόνο ρούμι
Θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί και ως ένα από τα καλύτερα μπαρ των Κυκλάδων.

Φωτογραφίες, μπλουζάκια, αποκόμματα εφημερίδων, καπέλα και γενικά ό,τι παραπέμπει στον Τσε Γκεβάρα και στην Κούβα βρίσκεται απλωμένο απ’ άκρη σ’ άκρη σε ολόκληρο το μαγαζί. Πίσω από την μπάρα ένας κουλ τύπος με μπαντάνα στο κεφάλι και μια σπίθα στα μάτια ανοίγει ένα σέικερ και σε κερνάει το πρώτο σφηνάκι της βραδιάς.

Οι κουβανέζικοι ρυθμοί που παίζουν στα ηχεία σε κάνουν να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Το «Κavos Sunrise» ή όπως ξέρουν όλοι το μαγαζί, «Ο Κουβανός», είναι το σήμα κατατεθέν της Σίφνου, αλλά και για πολλούς ένα από τα καλύτερα μπαρ των Κυκλάδων. Σίγουρα το πιο ιδιαίτερο.

Χτισμένο σε ένα από τα ωραιότερα σημεία του Κάστρου της Σίφνου, με εντυπωσιακή θέα στο Αιγαίο και στο εκκλησάκι των Επτά Μαρτύρων, το συγκεκριμένο μπαρ σε κάνει να ξεφεύγεις σχεδόν αμέσως από την πραγματικότητα.

@g_baira Πόσοι το έχετε επισκεφτεί; #kouvanos #bar #kavossunrise #greekbars #sifnosbar #kastro #view #aegean #sifnos_island #sifnos #greece #cyclades #travel #greekislands #island #sifnosgreece #visitgreece #tiktokgreeceofficial #tiktokgreece #visitsifnos #sifnosisland #sifnosislandcyclades #cycladesislands #summer #travelphoto #nature #travellife #views #traveltok #islands #travelgreece ♬ Me Gustas Tu - Manu Chao

Το εσωτερικό του αποτελεί ένα πραγματικό μουσείο του Τσε Γκεβάρα. Ο ιδιοκτήτης του, ο Κώστας, λέει ότι κάποτε ταξίδεψε στην Κούβα, έζησε εκεί για μερικούς μήνες και όταν επέστρεψε στο νησί θέλησε να φέρει ένα κομμάτι από αυτή μαζί του. Έφτιαξε το συγκεκριμένο μπαρ, λοιπόν, και το γέμισε με πράγματα που θυμίζουν τον Τσε, τον Φιντέλ Κάστρο και τη χώρα της Καραϊβικής. Γι’ αυτό και το μαγαζί το ξέρουν όλοι ως «Ο Κουβανός», αν και το πραγματικό του όνομα είναι άλλο.

Όταν το ρούμι φτάνει στο τραπέζι σου, ή για να το θέσουμε καλύτερα… στο πεζούλι σου, ο χρόνος σταματά. Μην περιμένεις ανέσεις. Στον Κουβανό ο κόσμος κάθεται σε ξύλινες καρέκλες και ακουμπά το ποτήρι του στο πεζούλι, ή το έχει στο χέρι του και αράζει στις κουρελούδες που στρώνονται στα σκαλάκια.

Αυτά, όμως, μη σε απασχολούν. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι θα πιεις ρούμι (και μόνο ρούμι - με λεμόνι ή κόλα) με μόνο πέντε ευρώ, θα ακούσεις μουσικάρες και θα τα «χάσεις» από την ασυναγώνιστη θέα.

Κι αν και θα περίμενε κανείς ότι η θέα θα ήταν το πιο πολυφωτογραφημένο σημείο του Κουβανού κάνει λάθος. Η εικόνα που θέλουν όλοι να απαθανατίσουν και να ανεβάσουν στη συνέχεια στα social media είναι από το «βουνό» που σχηματίζουν τα άδεια μπουκάλια Havana Club στο εσωτερικό του μαγαζιού. Αν το χεις δει από κοντά καταλαβαίνεις πολύ καλά για τι πράγμα μιλάμε.