Δεν τη γνωρίζει κανείς: Αυτή είναι η μεγαλύτερη πόλη του κόσμου με πληθυσμό 32 εκατομμυρίων

Δεν τη γνωρίζει κανείς: Αυτή είναι η μεγαλύτερη πόλη του κόσμου με πληθυσμό 32 εκατομμυρίων
Ούτε το Πεκίνο, ούτε η Νέα Υόρκη. Μια άλλη πολή κερδίζει τον τίτλο της μεγαλύτερης στον πλανήτη.

Έχει περισσότερους από 32 εκατομμύρια μόνιμους κατοίκους και είναι ένα από τα πιο μυστηριώδη μέρη στον κόσμο. Ο λόγος για την πόλη Τσονγκτσίνγκ, η οποία βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κίνα και αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο πολυπληθή πόλη στον κόσμο.

Μπορεί το όνομά της να μη μας φαίνεται οικείο, μιας και οι περισσότεροι μέχρι σήμερα θεωρούσαμε ότι τον τίτλο της μεγαλύτερης πολης στον πλανήτη θα τον είχε το Τόκιο, το Πεκίνο ή έστω η Νέα Υόρκη. Κι όμως, αυτή η άγνωστη πόλη της Κίνας της «βάζει» όλες κάτω.

Μιλάμε για μια πόλη, που δεν είναι καν πρωτεύουσα, στην οποία μένει τρεις φορές (και βάλε) ο πληθυσμός της Ελλάδας. Πώς είναι δυνατόν να μην την έχουμε καν ακούσει; Ο λόγος είναι ότι στην Κίνα δεν είναι η σημαντικότερη πόλη, και έτσι οι ειδήσεις από την πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου έρχονται κυρίως από το Πεκίνο και τη Σαγκάη.

....

Το Τσονγκτσίνγκ είναι γεμάτο με ουρανοξύστες, φουτουριστικές γέφυρες και μετρό που σε ορισμένα τμήματα περνάει μέσα από τα κτίρια! Η επίσκεψη σε αυτή την κινεζική πόλη δεν είναι μόνο ενδιαφέρουσα αλλά και ιδιαίτερα φθηνή. Το κόστος διαβίωσης είναι χαμηλό, λιγότερο από το μισό σε σχέση με αυτό της Ελλάδας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το να είσαι τουρίστας στην Τσονγκίνγκ σου επιτρέπει να επισκεφθείς ολόκληρη την πόλη άνετα και χωρίς να ξοδέψεις πολλά.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Τσονγκτσίνγκ είναι τόσο μεγάλο που για να το διασχίσει κάποιος από το ένα μέρος στο άλλο, μπορεί να χρειαστεί δύο ημέρες. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το μέγεθος της συγκεκριμένης πόλης είναι όσο ολόκληρη η Αυστρία για παράδειγμα. Κάτι που δικαιολογεί κάπως και το γεγονός πως έχει τόσο μεγάλο πληθυσμό.