Βίντεο ντοκουμέντο από τις ληστείες σε βίλες γνωστών επιχειρηματιών στα νότια προάστια (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Βίντεο ντοκουμέντο από τις ληστείες σε βίλες γνωστών επιχειρηματιών στα νότια προάστια (vid)
Οι Αρχές αναλύουν και στις δύο περιπτώσεις ό,τι έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας αλλά και τυχόν ίχνη που άφησαν πίσω τους για να τους ταυτοποιήσουν.

Δύο περιστατικά διαρρήξεων μέσα σε λίγες ώρες σε υπερπολυτελείς κατοικίες των νοτίων προαστίων φέρνει στο φως το LIVE NEWS με βίντεο ντοκουμέντα.

Στο πρώτο βίντεο, φαίνεται ο δράστης να βγαίνει από το σπίτι επιχειρηματία, όταν σχεδόν ένα 24ωρο νωρίτερα είχε μπει μαζί με τον συνεργό του σε σπίτι πασίγνωστου επιχειρηματία, όσο εκείνος βρισκόταν στην εκκλησία για την ανάσταση.

Από μία μάντρα 20 μέτρων, οι δύο δράστες σκαρφάλωσαν στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, οι δράστες έσπασαν την μπαλκονόπορτα με λοστό και μπήκαν μέσα στο σπίτι.

Το χρονικό

Η ώρα είναι δέκα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Στο αποκλειστικό βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το MEGA, ο δράστης περπατάει με χαλαρό βήμα μέσα στην κουζίνα. Κρατάει στα χέρια τους φακό, φοράει καπέλο τζόκεϊ ανάποδα και μάσκα full-face που διακρίνονται μόνο τα μάτια του.

Με γάντια στα χέρια και αφού δεν έχει εντοπίσει κάποιο αντικείμενο αξίας, αποχωρεί από το δωμάτιο.

Είκοσι λεπτά αργότερα, οι κάμερες ασφαλείας τούς δείχνουν να μπαίνουν στο παιδικό υπνοδωμάτιο. Πρώτα ο ένας και ύστερα ο συνεργός του. Κρατάνε επώνυμες βαλίτσες που έχουν βρει μέσα σε ντουλάπες του σπιτιού για να χωρέσουν τα κλοπιμαία.

Ακούγονται να συνεννοούνται στα αλβανικά. Πάντα με τον φακό στο χέρι, κοιτάνε τι θα πρωτοπάρουν από την ντουλάπα και βγάζουν δύο μεγάλες τσάντες γνωστών οίκων.

Ο ένας επιστρέφει και παίρνει τις δύο βαλίτσες για να φύγουν, όσο ο συνεργός του ελέγχει τριγύρω. Δε φεύγουν αμέσως, γιατί στο σπίτι, όλη αυτήν την ώρα υπάρχει άνθρωπος της οικογένειας.

Τοποθετεί τον φακό στο στόμα του και φεύγει με τον συνεργό του να κουβαλάει τις βαλίτσες όταν του δίνει το πράσινο φως. Αποχώρισαν από το σπίτι με συλλεκτικές τσάντες μεγάλης αξίας.

Σε νέο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται να κάνει ένα μεγάλο άλμα για να πηδήξει τη μάντρα από το σπίτι του Δημήτρη Φιντιρίκου με αρκετή άνεση. Σκαρφαλώνει στην εξώπορτα του διπλανού σπιτιού και τρέχει προς άγνωστη κατεύθυνση με τα πέντε Rolex που έκλεψε.

Λίγο νωρίτερα, η οικιακή βοηθός στο σπίτι του Δημήτρη Φιντιρίκου βάζει τις φωνές από το σοκ. Έχει έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τους δύο δράστες, όσο οι ιδιοκτήτες του σπιτιού λείπουν για τις πασχαλινές τους διακοπές.