Δικηγόροι Γεωργούλη: «Δεν είχε γνώση της καταγγελίας, αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες»

Επιμέλεια: Newsroom
Δικηγόροι Γεωργούλη: «Δεν είχε γνώση της καταγγελίας, αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες»
Σε ανακοίνωσή τους, οι τρεις δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη, αναφέρουν ότι ο ευρωβουλευτής έλαβε γνώση της καταγγελίας τη Μεγάλη Παρασκευή.

Ανακοίνωση σχετικά με τις καταγγελίες σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη εξέδωσαν οι τρεις δικηγόροι του. Μεταξύ άλλων αναφέρουν πως: «Ενημερώθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή» και «είναι αθώος».

H ανακοίνωση των δικηγόρων του

«Ο κ. Γεωργούλης ενημερώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 από το Γραφείο της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ως προς το αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας, ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του και για την οποία δεν είχε καμία απολύτως γνώση.

Την ίδια ημέρα ανταποκρίθηκε, αιτούμενος και ο ίδιος της άρση της ασυλίας του, με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, έγινε και η ανάλογη ανακοίνωση από το Προεδρείο στην Ολομέλεια.

Ο κ. Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.

Οι Βέλγοι δικηγόροι του, Me Cédric Vergauwen και Me Olivia Venet, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και θα επικοινωνήσουν σε εύθετο χρόνο σχετικά με αυτήν τη δικογραφία για την οποία ο κ. Γεωργούλης θεωρείται αθώος.

Έως τότε, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία περαιτέρω δήλωση πέραν αυτής της αθωότητας του.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι
Cédric Vergauwen
Olivia Venet
Σταματίνα Μαλλά
»