Ποια είναι η γυναίκα που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ποια είναι η γυναίκα που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη (vid)
Σύμφωνα με το MEGA όλα συνέβησαν στις Βρυξέλλες πριν από τρία χρόνια και η καταγγέλλουσα είναι εργαζόμενη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Σάλο έχει προκαλέσει η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος παραιτήθηκε από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ζητώντας παράλληλα την άρση της ασυλίας του στο ευρωκοινοβούλιο μετά από καταγγελία σε βάρος του για περιστατικό προ τριετίας.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ τον έθεσε εκτός κόμματος «δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Ποια είναι η γυναίκα που κατήγγειλε τον Γεωργούλη

Σύμφωνα με το MEGA όλα συνέβησαν στις Βρυξέλλες πριν από τρία χρόνια και η καταγγέλλουσα είναι εργαζόμενη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όταν έγινε η καταγγελία ήταν υπάλληλος της Ευρωβουλής, ενώ πλέον είναι υπάλληλος της νομικής υπηρεσίας της ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ανήκει στη νέα γενιά στελεχών του κόμματος και συνδέεται με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η διαδικασία στο Ευρωκοινοβούλιο για την άρση ασυλίας

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, κάτι που όπως ανέφερε ο ίδιος ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει.

«Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων».

Η Επιτροπή νομικών αποφάσεων θα συνεδριάσει και εφόσον ταχθεί υπέρ τότε η άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή θα τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

Σύμφωνα με το MEGA η διαδικασία παίρνει καιρό ωστόσο επειδή το θέλει και ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης ίσως επισπεύσει τη διαδικασία.