«Πληροφορίες για δεύτερη καταγγελία εις βάρος του Γεωργούλη, νεαρή ανέφερε σε συναδέλφους της απόπειρα κακοποίησης» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
«Πληροφορίες για δεύτερη καταγγελία εις βάρος του Γεωργούλη, νεαρή ανέφερε σε συναδέλφους της απόπειρα κακοποίησης» (vid)
Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε στην Ελλάδα η είδηση για καταγγελία εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη, από εργαζόμενη στην Κομισιόν, για σεξουαλική κακοποίηση εναντίον της.

Ακόμη μία καταγγελία από νεαρή φέρεται να έχει γίνει εις βάρος του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, χωρίς όμως να υπάρχει ακόμη κάτι επίσημο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής του Mega «Live News».

Να υπενθυμίσουμε πως χθες (17/5) γνωστοποιήθηκε η είδηση για καταγγελία κατά του πρώην ευρωβουλευτή, πως μία γυναίκα μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και νομική σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον είχε καταγγείλει πριν τρία χρόνια για βαριά αδικήματα σεξουαλικής φύσεως.

Ο Αλέξης Γεωργούλης αφού παραιτήθηκε από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και την ευρωβουλευτική του ομάδα υποστήριξε πως πρόκειται για ψευδή και συκοφαντική καταγγελία.

Σημειώνεται πως ο πρώην ευρωβουλευτής κατέθεσε αίτημα άρσης της ευρωκοινοβουλευτικής του ασυλίας.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, τις τελευταίες ώρες οι «ψίθυροι» για την ύπαρξη και δεύτερης καταγγελίας εις βάρος του ήταν έντονοι. Μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση που να επιβεβαιώνει τη φερόμενη δεύτερη καταγγελία.

«Τον Οκτώβριο του 2021 οριστικοποιήθηκε η καταγγελία εις βάρος του»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρώτη καταγγελία φέρεται να έγινε το 2020 από τη δικηγόρο, χωρίς ωστόσο σαφή μορφή και χωρίς να κατονομάσει τον ευρωβουλευτή.

Ωστόσο όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή του Mega «Live News», η οριστικοποίηση της καταγγελίας ήρθε, τον Οκτώβριο του 2021 και μετά από εμφανίσεις του Αλέξη Γεωργούλη κατά τις οποίες υποστήριζε το κίνημα #MeToo

Η καταγγέλλουσα θεώρησε υποκριτική την στάση, τότε, του ευρωβουλευτή, και αποφάσισε να τον κατονομάσει και να προσχωρήσει σε καταγγελία εις βάρος του.

«Φέρεται να έχει γίνει και δεύτερη καταγγελία»

Παράλληλα, όσον αφορά τις φήμες για την δεύτερη καταγγελία που φέρεται να έχει γίνει εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ανέφερε: «Φαίνεται πως σύμφωνα με την ενημέρωση από πολιτικούς παράγοντες που έχουν κάνει έρευνα προσπαθώντας να μάθουν τι έγινε, το 2019, τους πρώτους μήνες παρουσίας του κ. Γεωργούλη στο Ευρωκοινοβούλιο, είχε κληθεί να εργαστεί, με την βοήθεια ενός συνεργάτη του, μια νεαρή από τη Θεσσαλονίκη, η οποία έκανε την πρακτική της στο γραφείο του, για να το βάλει στο βιογραφικό της. Η κοπέλα αυτή, φέρεται να έχει παραπονεθεί, να έχει αναφέρει σε συναδέλφους της, δεν ξέρουμε ακριβώς τι μορφή πήρε, ότι υπήρξε μια απόπειρα κακοποίησης. Φέρεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να ρωτήθηκε από στελέχη του Ευρωκοινοβουλίου τι ακριβώς έχει συμβεί, όμως δεν φαίνεται αυτή η καταγγελία για αυτή την κοπέλα από την Θεσσαλονίκη το 2019, να έχει προχωρήσει, να έχει πάρει μια οποιαδήποτε δικαστική, νομική μορφή. Θέλω να πω ότι και ο συνεργάτης του κυρίου Γεωργούλη, ο οποίος ήξερε την νεαρή και μεσολάβησε για να πάει να εργαστεί στο πλευρό του στο Ευρωκοινοβούλιο, φαίνεται στην συνέχεια -δεν ξέρω αν έχει σχέση με αυτό- να έχει αποχωρήσει».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως οι συγκεκριμένες κατηγορίες σχετικά με την νεαρή δεν έχουν λάβει νομική μορφή και δεν επιβεβαιώνονται.