Δύτρια εξηγεί γιατί δεν πρέπει αν δεις καρχαρία να κολυμπήσεις μακριά του (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Δύτρια εξηγεί γιατί δεν πρέπει αν δεις καρχαρία να κολυμπήσεις μακριά του (vid)
Καλό θα είναι να μην χρειαστεί να έρθεις ποτέ αντιμέτωπος με καρχαρίας, ωστόσο αν συμβεί κάτι τέτοιο, σύμφωνα με μια δύτρια υπάρχει τρόπος να γλιτώσεις.

Η ιδέα και μόνο ότι μπορεί να εμφανιστεί καρχαρίας την ώρα που κολυμπάς είναι τρομακτική. Ωστόσο, μια TikToker που είναι επαγγελματίας δύτρια, δίνει τις συμβουλές της σε περίπτωση που κάποιος έρθει σε μια τέτοια άβολη κατάσταση.

Η Andriana Marine είναι ιδιαίτερα ενεργή στο TikTok και ανεβάζει συνέχεια βίντεο από τις καταδύσεις, στις οποίες φαίνεται ξεκάθαρα πόσο εξικοιωμένη είναι με τους καρχαρίες.

Σε ένα από αυτά τα βίντεο κολυμπάει μακριά από έναν καρχαρία που την ακολουθεί. «Καθώς κολυμπώ μακριά από αυτό τον καρχαρία, μπορείτε να δείτε ότι συνεχίζει να με ακολουθεί», λέει αρχικά.

@andriana_marine #ocean #dive #sharkdiver #tigershark Video: @mermaid.kayleigh ♬ ЗВУК ДЛЯ РЕК - ❣️

Και συνεχίζει: «Το να κολυμπάς μακριά από έναν καρχαρία, μπορεί να τον κάνει να ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο, επειδή με κάτι τέτοιο αισθάνεται ότι είσαι το θήραμά του».

Στο βίντεο πράγματι, ο καρχαρίας πλησιάζει την Andriana κι ενώ εκείνη προσπαθεί να απομακρυνθεί. Ωστόσο, δεν είναι ερασιτέχνης και ξέρει πως να μείνει ασφαλής από αυτόν. «Το καλύτερο που έχεις να κάνεις σε αυτό το σενάριο είναι να σταθείς στη θέση σου και να κρατήσεις οπτική επαφή με τον καρχαρία», λέει.

@andriana_marine #ocean #shark #tigershark #sharkdiver #thalassophobia ♬ Suspense Mood - Parry Music

Όταν αρχίζει να πλησιάζει κι εκείνη τον καρχαρία, εκείνος απομακρύνεται από αυτήν. «Μόλις το κάνω αυτό, μπορείς να δεις ότι χάνει το ενδιαφέρον του για μένα», προσθέτει και συμβουλεύει τους ανθρώπους να μην πέφτουν σε νερά με καρχαρίες, παρά μόνο αν έχουν στο πλάι τους κάποιον έμπειρο και εκπαιδευμένο δύτη.

@andriana_marine #ocean #shark #tigershark #sharkdiver 📷: @mermaid.kayleigh ♬ hymn for the weekend x she knows by altegomusic - ALTÉGO