Κλαμπ στη Σκωτία παράγει ενέργεια από τη θερμότητα του σώματος των πελατών

Επιμέλεια: Newsroom
Κλαμπ στη Σκωτία παράγει ενέργεια από τη θερμότητα του σώματος των πελατών
Η πρωτοβουλία αυτή θα επιτρέψει στο SWG3 να αποχαιρετήσει τους καυστήρες φυσικού αερίου, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 70 τόνους ετησίως.

Για πίστα που αξιοποιεί για μελλοντική χρήση τη θερμότητα του σώματος χορευτών και θαμώνων συναυλιών υπερηφανεύεται το SWG3, ένα συγκρότημα χώρων εκδηλώσεων - από live shows και θεματικά πάρτι μέχρι δεξιώσεις και εκθέσεις τέχνης - στη Γλασκώβη. Το σύστημα, που φέρει την επωνυμία «Bodyheat», εξέλιξε η νεοφυής επιχείρηση γεωθερμικής ενέργειας TownRock Energy.

«Από θαμώνες κλαμπ μέχρι και φιλότεχνους, το καινοτόμο νέο σύστημα είναι πλέον σε θέση να αιχμαλωτίζει τη θερμότητα που εκπέμπεται από όλους τους επισκέπτες μας. Η ενέργεια θα αποθηκεύεται σε 12 υπόγειες γεωτρήσεις πριν χρησιμοποιηθεί για να θερμάνει ή να δροσίσει αργότερα τον χώρο εκδηλώσεων είτε αυτό θα γίνει αύριο ή, τον επόμενο μήνα ή, την άλλη χρονιά!» είπαν από το SWG3.

Η πρωτοβουλία αυτή θα επιτρέψει στο SWG3 να αποχαιρετήσει τους καυστήρες φυσικού αερίου, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 70 τόνους ετησίως και να συντελέσει στην επίτευξη του στόχου μηδενικών εκπομπών άνθρακα το 2025.